Чому варто купувати деревину черешні на електронних торгах?

Черешня завжди мала попит серед виробників меблів, а також серед тих, хто виконує внутрішні роботи в приміщеннях. Деревина характеризується відмінними експлуатаційними якостями. Придбати сировину можливо за прийнятною ціною на аукціонах, які регулярно проводяться в рамках системи державних закупівель Прозорро. 

Чому варто купувати деревину черешні на електронних торгах?
Чому варто купувати деревину черешні на електронних торгах?

Особливості деревини черешні

Сьогодні деревина черешні в основному використовується для внутрішньої обробки приміщень. Матеріал має підвищений попит за свої властивості, зокрема, його цінують за гладку структуру. Одна з головних властивостей матеріалу – проста обробка. Дерево цієї породи легко розпилюється, без проблем шліфується, при цьому не розсипається та не деформується. 

Деревина відрізняється щільністю, але такий показник, як твердість, поступається дубу. Колір матеріалу може бути від насиченого червоного до червоно-коричневого. З віком колір може темнішати й декілька вицвітати під впливом сонячних променів. 

Отже, переваги такої деревини дійсно неоспірні. Охочих придбати черешню через аукціони багато, й для цього немає перешкод. Але слід враховувати, що з 1 липня 2021 року набрали чинності законодавчі зміни, які безпосередньо стосуються сфери торгівлі деревиною. Перед тим, як подавати заявку на торги, з ними слід ознайомитися, зробити це можна на офіційному сайті. Там зібрана вся потрібна інформація  https://www.uub.com.ua/torgy-ta-auktsiony/neobroblena-derevyna/zahalna-informatsiya-dlya-uchasnykiv-rynku/ щодо торгів та аукціонів, яка стане в пригоді багатьом учасникам ринку необробленої деревини. 

Чому купувати на електронних торгах вигідно?

Є багато причин, з яких електронні торги вважаються найбезпечнішим, а також найвигіднішим варіантом придбання деревини черешні. До недавнього купити сировину було можливо через прямі постачання. Але нерідко така практика породжувала корупційні схеми. Вартість деревини зазвичай була високою, а вторговані кошти не надходили до державного бюджету. 

Отже, за ініціативи держави, а також бізнес-сегменту було створено єдину систему держзакупівель Прозорро. Відтоді всі операції з купівлі й продажу деревини ведуться в рамках цієї системи, бо вони стали не тільки більш безпечними, але й прозорими. Прозорро повністю контролює продаж деревини, слідкує за встановленням ціни. 

Для того щоб купити деревину черешні, треба зареєструватися на офіційному порталі, який пройшов акредитацію в системі Прозорро. Таких декілька, але найбільшою повагою серед користувачів користується Українська Універсальна Біржа. Щоб стати учасником, слід пройти простий процес реєстрації на майданчику. 

Взяти участь в аукціоні можуть фізичні та юридичні особи, незалежно від форми власності. Торги проходять щокварталу в режимі онлайн. Після закінчення оголошуються результати. Переможцем стає той, хто запропонує найвищу вартість від стартової. Така практика виключає корупційні схеми, дає змогу встановлювати прийнятні ціни й купувати деревину на вигідних умовах. 

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *