«Охматдит» збирається витратити 14 млн гривень на консультації по відбудові, — ЗМІ

Фото: ДСНС | “Охматдит” після ракетного удару РФ

Дитяча лікарня хоче укласти угоду з компанією Олега Васеньова, який після ракетного удару по “Охматдиту” склав дефектний акт із завищеними обсягами необхідних робіт, пишуть журналісти.

Related video

Дитяча лікарня “Охматдит” оголосила тендери на надання інженерно-консультаційних послуг та технічного нагляду за ремонтом фасаду та внутрішнього оздоблення будівлі, яка постраждала від ракетного удару РФ на вул. В. Чорновола, 28/1. Про це повідомляють журналісти проєкту “Наші гроші”.

Згідно з інформацією в системі “Прозорро”, договір на інженерно-консультаційні послуги на суму 9,35 млн грн мають намір укласти з ТОВ “Васеньов Інжиніринг”, а технічний нагляд за виконанням робіт здійснюватиме ТОВ “Ік-Проект” за 5,22 млн грн.

ТОВ “Васеньов Інжиніринг”, зареєстроване у квітні 2023 року, належить Олегу Васеньову. Ця компанія цього року вже отримувала замовлень на суму 4,40 млн грн завдяки тендерам, з яких найбільшу частину – від “Охматдиту”. Зараз “Охматдит” планує знову замовити у Васеньова консультації щодо залучення підрядних організацій.

Васеньов Олег Фото: "Наші гроші"

Журналісти зазначають, що Олег Васеньов уже проводив технічне обстеження пошкодженого корпусу лікарні та склав дефектний акт з обсягами необхідних робіт. Він вказав на необхідності заміни всієї фасадної облицьовки, але внаслідок ракетного удару було зруйновано не всі декоративні плити.

Дефектний акт Фото: "Наші гроші"

Технічний звіт по "Охматдиту" Фото: "Наші гроші"

Проте, за словами представників будівельної компанії “Ріола-модуль”, яка будувала цей корпус, обсяги робіт в акті були завищені. Ця компанія також повідомила, що після ракетного обстрілу вже відремонтувала операційні своїм коштом, тому не було потреби включати їх у ремонтні обсяги. Водночас пропозиція “Ріоли” виконати роботи за 179 млн грн була проігнорована, натомість було обрано фірму “Буд-технолоджі” з дорожчою на 307 млн грн пропозицією. Через цей скандал приватний конкурс благодійного фонду “Охматдит” було скасовано, а гроші благодійників перераховано до держбюджету. Відповідно, новий тендер було оголошено в системі “Прозорро”.

Компанія "Ріола-модуль" відремонтувала операційні своїм коштом Фото: "Наші гроші"

“Наші гроші” підрахували, що якби угоду підписали з “Буд-технолоджі”, то послуги Васеньова як інженера-консультанта на 9,4 млн грн вартували б близько 4% від ціни контракту 368 млн грн (307 млн плюс ПДВ).

Що входить у пакет послуг Васеньова за понад 9 млн гривень?

До обов’язків ТОВ “Васеньов Інжиніринг” входить:

  • планування робіт (складання графіків, поставок матеріалів, конструкцій та устаткування тощо; графіки для працівників та будівельної техніки на об’єкті);
  • робота з персоналом (підбір, організація навчання та перевірка знань);
  • надання консультацій замовнику щодо залучення підрядних організацій, вибору постачальників та виконавців;
  • участь у підготовці та проведенні закупівель, робота з договорами та іншою документацією;
  • надання пропозицій щодо визначення відповідальної сторони за страхування, якщо це передбачено;
  • кошторисна документація та контроль за списаннями будівельних матеріалів.

“Ік-Проект” забезпечить технічний нагляд за ремонтом “Охматдиту”

Компанія “Ік-Проект”, яка зареєстрована в Києві, буде здійснювати технічний нагляд за ремонтними роботами в дитячій лікарні “Охматдит”, пишуть журналісти. Їхні завдання включатимуть перевірку відповідності обсягів та якості будівельних робіт, проєктно-кошторисна документація, ведення обліку виконаних та оплачених робіт, а також виявлення та облік робіт, виконаних з недоліками. Крім того, “Ік-Проект” відповідатиме за перевірку і подання замовнику актів приймання виконаних робіт, які підписані та завірені підрядником.

Керівниками цієї фірми є Ольга Крижня та Людмила Пархоменко, але належить вона Юлії Крат з Харкова. Вона також володіє Консорціумом “Україна – андасат – Ізраїль”, створеним у липні 2023 року, до якого входять дві ізраїльські компанії: “Click Cleaning and Flood Treatment Ltd.” і “Buildings and Building Management David and Miller Ltd.” Цей консорціум відомий своєю участю у технічному нагляді за капітальним ремонтом шляхопроводу на автомобільній дорозі Т-10-19 у Київській області, який виконується турецькою компанією за 444,24 млн грн.

Від 2016 року “Ік-Проект” виграв тендерів на суму 43,36 млн грн, найбільше у департаменті інфраструктури Херсонської ОДА.

Обидва тендери були проведені без конкуренції.

Нагадаємо, що у ЗМІ передавали, що в тендері благодійного фонду перемогло ТОВ “Буд-технолоджі”, яке оцінило роботи дорожче за суперників. Сума статутного капіталу цієї фірми складає лише 5 тисяч гривень.

Після скандалу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що тендер на відновлення дитячої лікарні “Охматдит” після обстрілу ЗС РФ проведуть заново.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *