В яких випадках слід робити бухгалтерський аудит

В яких випадках слід робити бухгалтерський аудит
В яких випадках слід робити бухгалтерський аудит

Бухгалтерський аудит може бути цінним інструментом для бізнесу будь-якого розміру. Для гарантії прозорості та компетенції краще звертатись до компанії бухгалтерського супроводу, як наприклад АУДИТ-ІНВЕСТ. Компанія візьме на себе усі бугхалтерські забов’язання на себе та допоможе виявити услі слабкі та сильні місця вашого бізнеса, ознайомтесь за посиланням більш детально з компанією АУДИТ-ІНВЕСТ – https://audit-invest.com.ua/ua/buh.

Щоб зберегти ваш бізнес здоровим, розгляньте можливість проведення внутрішнього аудиту у наступні моменти.

Перш ніж шукати інвестиції

Якщо ви попросите грошей у інвесторів, то вони захочуть провести повний огляд вашої фінансової звітності. Наскільки ніяково було б, якби вони знайшли щось неточне? Вони можуть навіть подумати, що ви намагаєтеся щось сховати.

Перш ніж говорити з інвесторами, підготуйте офіційну фінансову звітність, яку ви можете надати на вимогу. Перед їх поданням перевірте та перевіряйте як підготовлені заяви, так і всі дані, використані для їх підготовки.

Якщо ви помітили помилку у своїх книгах

Наприкінці місяця часто буває так, що на рахунку залишається трохи більше або трохи менше грошей, ніж ви очікували. Не робіть помилку, просто списуючи невідповідність.

Математика – точна наука, тому ваші числа завжди повинні складатися точно. Це може бути так просто, як повернутися до своїх журналів і виявити, що два числа були переставлені. Ви можете навіть визначити, що в одному з ваших процесів є слабкість, через яку співробітники роблять помилки.

Навіть якщо невідповідність здається невеликою, ви повинні переконатися, що вона не є симптомом більш серйозної проблеми, яка може з часом накопичитися і коштуватиме вам великі гроші.

Коли йдуть ключові співробітники

Коли ключові співробітники повідомляють про звільнення, спробуйте провести аудит усіх областей, де вони були задіяні до свого останнього робочого дня. Ви ж не хочете потім опинитися в ситуації, коли ви чогось не розумієте, а єдина людина, яка може пояснити, пішла.

Щоб полегшити це, заохочуйте повідомлення всіх співробітників не менше ніж за два тижні і не створюйте репутацію тих, хто відразу ж звільняє їх, як тільки вони повідомляють про це. За винятком випадків звільнення за неправомірну поведінку, ви хочете, щоб співробітники, що йдуть, брали участь у переході, і ви хочете, щоб вони пішли в хороших відносинах, щоб вони доклали всіх зусиль у свій останній день.

Якщо прибуток чи грошові потоки знижуються

У зниженні прибутку чи грошового потоку зазвичай звинувачують ринкові умови, але ринкові умови який завжди є реальною проблемою. Наприклад, ваша компанія може не приділяти належної уваги контролю витрат чи дебіторської заборгованості.

Щоб пояснити зниження, перевірте операційні області, такі як виробництво та запаси, а також фінансові галузі, такі як виставлення рахунків та збори. Навіть якщо ви визначили зовнішню причину спаду, ви завжди можете знайти способи внутрішнього поліпшення, які допоможуть вам пережити спад.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *