Чим відрізняються професійні та побутові інструменти?

Чим відрізняються професійні та побутові інструменти?
Чим відрізняються професійні та побутові інструменти?

Усі електричні інструменти мають класифікацію. Навіть у рамках одного виробника є схожі між собою моделі, але зовсім різні за технічними та експлуатаційними характеристиками. Це пов’язано з тим, що призначаються вони для різних цілей. Є інструмент професійного, напівпрофесійного та побутового класу. Розглянемо основну відмінність професійних та побутових інструментів.

У чому основні відмінності між інструментом?

Важливо, що при своїй зовнішній схожості професійне та побутове обладнання між собою суттєво відрізняється. Різниця починається зі складу матеріалу. У професійному устаткуванні застосовується сталь у всіх вузлах і навіть елементах корпусу, а бюджетних побутових моделях – лише вали та шестерні механізмів. На силових елементах міститься силумін.

Корпус виготовлений з міцного пластику, в тому числі, може бути з армованого пластику. А у бюджетному обладнанні – це звичайний пластик. Для стабільної та ефективної роботи всього обладнання застосовуються шарикові підшипники у закритому корпусі. А в побутовому перфораторі чи іншому обладнанні – підшипник ковзання, у деяких випадках навіть пластикові моделі.

Електричні складові виконані на болтових клемах, а на дротах є наконечники. А з’єднання проводів виконується за допомогою пружинної клеми. Для збирання елітного інструменту використовують болти з гайками, а для дешевих моделей – гвинти.

Подібна відмінність пов’язана з тим, що основна мета професійного інструменту – тривала і безперервна робота. Побутові моделі не можуть довгий час працювати без перерви – вони вийдуть із ладу. Якщо використовувати бюджетну модель для професійних цілей, то в короткі терміни з підшипників витікає мастило, корпус «поведе», всі контакти окисляться та підгорять щітки двигуна.

Це сприяє тому, що електричний інструмент має бути обраний, відштовхуючись від завдань, які має виконувати обладнання.

Додаткові особливості професійного інструменту

Весь інструмент професійного класу призначений для професійного та тривалого використання. І тут йдеться про те, що обладнання може працювати довгий час без перебоїв. Але це за умови, якщо зробити правильний вибір. Зверніть увагу, що у такому обладнанні такі особливості:

  • Матеріали. Корпус виготовлений виключно із пластику високої якості, можливо, з армованого. Іноді використовується термічно оброблена або легована сталь.
  • Якісне мастило. Відрізняються між собою по мастильній системі – встановлюються підшипники закритого типу, які при роботі не випускають із себе ні краплі мастила.
  • Плавний запуск. Щоб звести до мінімуму вплив зміни напруги при включенні, обладнання має систему «плавний пуск». При перегріві передбачено автоматичне вимкнення.
  • Муфта для розчеплення. Є спеціальні муфти, які будуть корисні для заклинення робочого органу.
  • Захист від зовнішніх факторів. Все обладнання надійно захищене від вологи та пилу, що додатково гарантує тривалий термін служби.
  • Ергономіка. Сучасне обладнання промислового класу відрізняється чудовими ергономічними властивостями, що проявляється у приємних матеріалах та зручній ручці.

І це лише основні особливості, якими володіє інструмент професійного класу. Як бачите, коли вибираєте електричний чи ручний інструмент, мало буде лише дивитись на бренд. Звертайте увагу до основне призначення. Один і той же виробник може пропонувати різні лінійки обладнання у різному ціновому діапазоні.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *