Видалення плісняви в домі – що варто знати

Видалення плісняви в домі - що варто знати
Видалення плісняви в домі - що варто знати

Стикнулися з грибком у будинку і не знаєте як з ним боротися? Ворога треба знати в обличчя.

Ідеальне середовище для розмноження плісняви – це вологість і погана вентиляція. В будинку вразливі зони – кухня, санвузол, місця біля пластикових вікон і батарей,  а також кімнати, які погано опалюються. Також в зоні ризику перші поверхи багатоквартирних будинків, які знаходяться поблизу підвалів. Разом зі спеціалістами служби дезінфекції DFD спробуємо розібратися в ситуації детальніше.

В чому небезпека плісняви 

Жити з пліснявою неприпустимо для дітей, алергіків, астматиків і людей зі слабким імунітетом. Спори грибка, що потрапляють в організм через повітря і брудні предмети, провокують захворювання шкіри, легень, запалення ротової порожнини та очей, головний біль і хронічну втому. 

Найбільш небезпечна чорна пліснява, яка поширюється у житлових приміщеннях. Навіть якщо ви не маєте алергії, тривале перебування в зараженій кімнаті ослабить імунітет і організм стане вразливим до впливу грибка. 

Перші ознаки плісняви

Цвіль доволі просто помітити. Вона має характерний сирий запах і проявляється на поверхнях у вигляді нальоту і темних плям. Тому, щоб пліснява не отруїла вам життя, варто скоріше її усунути – або самостійно, або ж викликати фахівців DFD https://dfd.com.ua/ та замовити усе під ключ.

Як видалити цвіль

Передусім треба знайти причину розмноження грибка, адже без цього проблема повернеться буквально за півроку, і вам знову доведеться витрачати час на боротьбу та робити косметичний ремонт.

Серед доступних способів видалення плісняви – механічне очищення поверхонь, хімічна обробка і нанесення антисептика. Ефективними є фунгіцидні комбінації, розчини із хлором, концентрати тощо. Але при масштабних ураженнях слід звернутися до спецалістів.

Професійне видалення грибка

Якщо випробувані засоби не дають тривалого результату, або ви не знаєте, яким чином позбутися цвілі у важкодоступних місцях, невідкладно замовте послуги професійної дезінфекції https://dfd.com.ua/ru/products/plesen-v-zhilykh-pomeshcheniyakh. Спеціалісти знають, як і чим усунути грибок й застосовують препарати сильної концентрації, яких немає у звичайних магазинах та технічне обладнання, яким можно дістатися у будь-які місця.

Перед обробкою фахівці діагностують ступінь ураження й підбирають хімікати і методику лчищення. Після видаляються верхні уражені шари поверхні, які просочують антигрибковим препаратом. 

Часто застосовують обробку приміщення гарячим або холодним туманом, а також дезінфекцію озоном. Це дозволяє знищити плісняву разом зі спорами і очистити повітря. Також фахівці проконсультують, як позбутися причини плісняви, щоб у майбутньому ви більше ніколи не стикнулися з проблемою.  

Профілактика плісняви включає регулярні провітрювання приміщення, встановлення якісної вентиляції та опалення і вчасний ремонт трубопроводів. Зберігайте сухість і тепло в домі і не дайте плісняві жодного шансу на проживання з вами!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *