Функції та переваги будівельних фенів

Функції та переваги будівельних фенів
Функції та переваги будівельних фенів

Будівельний фен — це спеціальний електричний пристрій, який зазвичай використовують при будівництві або ремонтних роботах. Він виконує функції нагріву та сушіння різних матеріалів. Потік гарячого повітря створюється завдяки спеціальному нагрівальному елементу. Інструмент має високу потужність та без проблем генерує високі температури.

Функції будівельного фену

Сучасний будівельний фен може виконувати чимало задач. Насамперед за його допомогою можна розплавлювати старе покриття під час ремонту (наприклад, шар клею чи фарби) для легшого видалення з поверхні. За допомогою нагрітого повітря можна спаювати проводи та кабелі. Втім насправді такий інструмент може виконувати ще чимало функцій:

  • сушіння — при роботі з клеєм чи шпаклівкою необхідно чекати, що матеріал «схопився» та висушився. Втім навіть недорога модель будівельного фену без проблем прискорить процес;
  • дезінфекція деревини — внаслідок дії гарячого повітря можна усунути з поверхні різні мікроорганізми. Важливо, щоб інструмент мав функцію плавного регулювання температури для зручності роботи;
  • плавлення матеріалів для надання їм необхідної форми — внаслідок прогріву полістирольних та полівінілхлоридних виробів можна змінювати їх форму для подальших ремонтних робіт;
  • спайка та склейка — нерідко інструмент використовують для з’єднання різних деталей, оскільки завдяки потоку гарячого повітря ПВХ легко плавиться;
  • ремонт покрівлі — потужний будівельний фен дозволяє без проблем зварити руберойд;
  • розморожування — за допомогою гарячого повітря можна розморозити труби, замки тощо.

Переваги використання професійних будівельних фенів

Професійний інструмент забезпечує швидке нагрівання до високих температур, тож його можна використовувати для виконання найрізноманітніших задач. Основна перевага фенів у тому, що вони значно скорочують час, необхідний для виконання різноманітних робіт.

Майстри та ремонтники-любителі люблять цей інструмент за те, що він універсальний у застосуванні. Чимало моделей забезпечують функцію регулювання температури, що дає можливість підібрати оптимальний режим для кожної з задач, а також уникнути пошкодження матеріалів через перегріву.

Такий інструмент є компактним та портативним, завдяки чому його можна переміщувати та легко транспортувати залежно від поставлених задач. Наприклад, будівельний технічний фен з насадками промисловий Procraft PH2100 має зовсім невелику вагу (0,8 кг), тому він зручний та мобільний в експлуатації.

Як обрати будівельний фен?

При виборі інструмента дуже важливо звернути увагу на найголовніші характеристики. В першу чергу це  потужність. Найчастіше виробники пропонують будівельні фени з потужністю 1000-2500 Вт. Вироби до 1500 Вт — це доволі слабкі інструменти, втім їх можна використовувати для побутових потреб. Для виконання професійних задач необхідні будівельні фени потужністю від 1500 Вт.

Об’єм повітряного потоку — не менш важлива характеристика. Вона означає кількість повітря, яку інструмент пропускає через себе за одиницю часу. Професійні моделі зазвичай мають функцію регулювання цього параметру.

Найважливішим параметром є робоча температура пристрою. Вона може коливатись від мінімальних показників (25-50 градусів) до максимальних (500-600 градусів). Деякі моделі оснащені додатковою функцією плавного регулювання температури (зазвичай це дорожчі вироби).

Обираючи будівельний фен, варто звернути увагу на комплектацію. Чимало виробів мають додаткові насадки для виконання різних робіт. Також має значення якість комплектуючих, оскільки від неї залежать результат виконання ремонтних робіт, а також безпека.

Не слід забувати, що при роботі з будівельним феном варто дотримуватись правил безпеки, адже пристрій генерує гаряче повітря, через яке можуть виникнути травми. Обов’язково дотримуйтесь інструкцій виробника та ознайомтесь з необхідною інформацією перед початком робіт.

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *