Релокація провідного українського виробника вантажопідіймальних кранів

Релокація провідного українського виробника вантажопідіймальних кранів

Як відомо, у перші дні повномасштабного вторгнення російської армії під удар потрапило відразу кілька областей нашої країни. Звичайно, перед керівниками промислових підприємств, розташованих поблизу зони бойових дій, постало питання: що робити? Адже виник реальний ризик не лише знищення всього майна, а й загрози безпеці своїх співробітників.

Цілком очевидно, що у такій ситуації найбільш правильним та оптимальним було рішення про термінове переміщення майна й основного персоналу у тилові області, де було порівняно безпечно. Саме так і вчинили на Київському заводі підіймально-транспортного обладнання, яке на сьогодні є провідним вітчизняним виробником вантажопіднімальних кранів різних типів (мостових, консольних, козлових кранів, а також кран-балок).

Для розміщення одного зі своїх основних підрозділів керівники Київського заводу ПТО обрали прикарпатське місто Калуш, розташоване в Івано-Франківській області. Було кілька причин, чому було зроблено самий такий вибір. По-перше, керівництвом цього міста та області було обіцяно заводчанам максимальну допомогу при релокації, а також запропоновано на вибір кілька порожніх приміщень, де практично відразу після переїзду можна було відновити роботу.

По-друге, тут досить добре розвинена транспортна інфраструктура. По-третє, у Калуші є кілька підприємств, де можна виготовляти деякі компоненти, необхідні для комплектації виготовляємих заводом вантажопідіймальних кранів. Варто особливо відмітити, що релокація Київського заводу ПТО здійснювалася власними силами і була проведена дуже оперативно – лише за 15 днів!

На даний час у Калуші не тільки повністю запущено повномасштабне виробництво сучасної кранової техніки, а й сформовано регіональний сервісний центр. На складі КЗПТО є у наявності практично всі основні кранові компоненти, що дозволяє виготовляти вантажопідйомні крани під ключ (тобто включаючи і їх монтаж на місці експлуатації) у найкоротші терміни – до 10 днів із моменту замовлення.

Крім того, КЗПТО, як і раніше, пропонує всім зацікавленим українським компаніям постачання оригінальних запчастин для кранів і тельферів найрізноманітніших моделей за цінами заводів-виробників, а також послуги з ремонту та модернізації вантажопіднімальних кранів, незалежно від того, в якій країні та на якому підприємстві вони виготовлені.

Нещодавно виробничий підрозділ КЗПТО у Калуші відвідала голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, яка хотіла особисто ознайомитися з умовами роботи колективу, реальними та потенційними можливостями заводу, наявними проблемами адаптації на новому місці.

Генеральний директор КЗПТО Олексій Севастьянов подякував керівниці області за надану практичну допомогу при релокації, детально розповів про діяльність підприємства та поділився планами на майбутнє. Зокрема, він зазначив: «Ми вже багато років професійно займаємося виробництвом вантажопідіймального кранового обладнання, яке відповідає всім європейським стандартам.

Після перемоги у війні, – сказав також Олексій Севастьянов, – плануємо розглянути різні варіанти інвестицій для розширення своїх виробничих потужностей у даному регіоні. Сподіваємось на збільшення попиту на нашу продукцію не лише в Україні, а й у сусідніх європейських країнах».

У свою чергу очільниця Івано-Франківщини наголосила: «Дуже приємно відвідувати ті українські підприємства, які переїхали до нас на Прикарпаття. Добре, що ваш завод уже повністю адаптувався. Для нас дуже важлива його успішна робота – адже створюватимуться нові робочі місця, сплачуватимуться податки до місцевих бюджетів, буде випускатися сучасна кранова техніка, яка дуже потрібна нашій країні. Тож давати спільно робити все можливе заради нашої найшвидшої Перемоги»!

Джерело: kzpto.com.ua

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *