Варильні поверхні – газові та інші види

Варильні поверхні - газові та інші види
Варильні поверхні - газові та інші види

Газові варильні поверхні

Газові варильні панелі – найтрадиційніший вид кухонної техніки, який досі не втратив своєї актуальності. І багато хто вибирає саме їх, хоча для цього житло має бути газифікованим та обладнаним ефективною вентиляцією.

Зазвичай конфорки газової панелі виконують у стандартній круглій формі, але трапляються і трикутні, і овальні, і навіть ребристі моделі. Є варильні поверхні з поворотними пальниками, що змінюють напрямок горіння. А за конструкцією конфорки газових панелей можна розділити на 4 види:

  • з одним кільцем полум’я – мінімальні за потужністю, але споживають менше газу;
  • з подвійною короною – два кільця полум’я краще підходять для кип’ятіння, копчення та смаження;
  • з потрійною короною – для приготування страв, що вимагають максимальної температури нагріву;
  • конфорки-гриль – ребристі конструкції або грати для приготування риби, м’яса та овочів.

Перш ніж купити варильну поверхню треба визначитися з матеріалу самої поверхні. Поверхня може бути зроблена з нержавіючої сталі, емальованого металу та склокераміки, і кожен варіант має свої переваги і недоліки. «Нержавіюча сталь» вибирають за довговічність і стійкість до миючих засобів – але чистити її доводиться частіше. Емальований метал найвигідніший за ціною, але не стійкий до ударних навантажень та тертя. Склокераміка приваблива на вигляд – але коштує дорожче за інші варіанти, легко ушкоджується важкими предметами і швидко втрачає блиск при неправильній експлуатації. Замість кераміки можна вибрати жароміцне скло – краще захищене від ударів, але рідко зустрічається у продажу.

Джерело живлення для варильної поверхні

Джерел живлення може бути два: газ та електрика. Третій варіант може бути комбінованим, включає і те, й інше.

Газова варильна поверхня підходить для тих, хто має вдома газопровід, або для тих, хто купує газ у балонах. Головна перевага – в економічності. Газ коштує дешевше за електрику, а їжа на вогні готується швидше.

Електрична варильна поверхня для тих, у кого газ у будинок не проведено. Зауважте, що такі моделі працюють від трифазної електричної мережі. Такі варильні поверхні виглядають дуже стильно і відрізняються різноманітністю дизайну. Легко вибрати варіант, що ідеально впишеться в інтер’єр вашої кухні.

Комбінована варильна поверхня – це поєднання газу та електрики. Відмінний варіант для тих, хто має вдома газ, але подається він не стабільно. Поєднання може бути будь-яким: дві газові конфорки та дві електричні. Або три газові та одна електрична.

Плюси газових варильних панелей

Ми рекомендуємо купити газову варильну панель завдяки наступним перевагам:

  • потужне полум’я, яке забезпечує високу швидкість нагрівання;
  • Швидка зміна інтенсивності нагріву та температури приготування їжі;
  • швидке охолодження плити після вимкнення, що дозволяє не турбуватися про випадкові опіки;
  • Доступна ціна газу в порівнянні з електрикою;
  • Можливість застосування будь-якого металевого посуду.
No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *