У Дрогобичі проходить ШульцФест

У Дрогобичі проходить ШульцФест Фото 08.07.2024 17:39 Укрінформ У Дрогобичі Львівської області проходить XI Міжнародний фестиваль Бруно Шульца.

Про це повідомила Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Напередодні до Дрогобича з'їхалися письменники й літературознавці, перекладачі, музиканти, театральні діячі, художники не тільки з України, Польщі, а й з інших країн.

На відкритті фестивалю привітав гостей начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

«Третій рік повномасштабної війни з РФ показує, що навіть в умовах війни культура є важливим інструментом нашої боротьби за свободу. Культура є тим, що об’єднує нас навколо спільних цінностей. Тих, які несуть у собі важливість мистецтва у вільній та демократичній країні. Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца у Дрогобичі — це підтвердження того, що ми — європейці», – зазначив Кулиняк.

Посадовець нагородив відзнакою Дрогобицької РВА організаторів фестивалю Ґжеґожа Юзефчука та Віру Меньок.

Впродовж тижня в Дрогобичі відбуватимуться культурні події від митців із Польщі, Іспанії, Франції. Важливою частиною стануть мистецькі зустрічі із українськими письменниками, музикантами, акторами.

Серед учасників фестивалю – Ришард Криніцький, Юрій Андрухович, Юрко Прохасько, Юрій Винничук, Остап Сливинський, Томаш Ружицький, Григорій Семенчук, Адам Міхнік, Олена Рибка, Олександр Ірванець, Данило Ільницький та багато інших.

У Дрогобичі розпочався XI Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца / Фото: ЛОДА

Організатори запрошують на концерти українських та польських гуртів – «Joryj Kłoc» й «Оркестр святого Миколая», на акустичну виставу Юрія Андруховича з гуртом «Карбідо», обіцяють цікаві театральні проєкти з Мадрида, Познані, Варшави, Дрогобича.

Фестиваль триватиме до 13 липня. Вхід на всі події безкоштовний.

Як повідомлялося, на Львівщині на благодійному фестивалі діти зібрали майже 400 тисяч гривень на ЗСУ.

Фестиваль Львівщина Дрогобич

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *