У Харкові попрощалися з 18-річною художницею Веронікою Кожушко, яка загинула від удару РФ

У Харкові попрощалися з 18-річною художницею Веронікою Кожушко, яка загинула від удару РФ Фото 04.09.2024 15:45 Укрінформ У Харкові батьки, родичі, друзі, представники творчої спільноти попрощалися з 18-річною художницею Веронікою Кожушко, яка загинула внаслідок удару РФ 30 серпня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На прощанні була присутні переважно молоді люди, з якими товаришувала та навчалася дівчина. Вероніка була студенткою університету радіоелектроніки, захоплювалася українською культурою, волонтерила для ЗСУ та Харківського літературного музею, допомагаючи на їхніх заходах.

На прощанні виставили малюнки Вероніки. Як розповів батько Ігор Кожушко, в кімнаті дівчини завжди панував "творчий безлад".

"Вероніка для мене була не просто донькою. Вона для мене була ще й другом, ділилися зі мною завжди найсокровеннішим. Але у плані творчості у неї був свій "світ". У неї була своя кімната, у якій вона зачинялася і творила. Ліногравюри, які вона робила – робила на паркеті білому чорною фарбою. Постійно паркет був чорним, і я відмивав. Але ми на неї не ображались, тому що розуміли, що це її життя, її світ", – говорить Кожушко.

Батьки дівчини вражені – як багато друзів було в їхньої доньки. "Вона була світлою людиною. Вона постійно усміхалась. Вона навколо себе могла зібрати будь-яку кількість людей. Вона з усіма могла познайомитися, поговорити", – згадує батько.

За його словами, під час атаки РФ дівчина перебувала в парку на бульварі Юр’єва, буквально за 50 метрів від епіцентру вибуху. Вероніка померла у лікарні від тяжкого проникаючого поранення.

У Харкові попрощалися з 18-річною художницею Веронікою Кожушко / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Літо у нас було насичене, і кожен день ми були разом. Пройшли весь Харків пішки. Ніка була неймовірною людиною. Вона була дуже веселою… Кожен з нас тут не хотів би бути. Всі хотіли би бачити Ніку біля себе. Бачити її разом з нами. Малювала вона нас всіх. І це точно можна сказати, коли зустрічаєшся з Нікою, то можна очікувати 2-3 малюнки себе", – говорить друг дівчини Валерій Левчук.

Як повідомлялося, 30 серпня внаслідок російського удару КАБами по Харкову загинула 18-річна художниця Вероніка Кожушко.

Загалом у той день унаслідок ударів по Харкову загинули шестеро людей, серед них – 14-річна дівчинка. Авіабомби влучили поблизу дитячого майданчика та у 12-поверхівку. За даними обласної адміністрації, 97 людей дістали поранень чи травмувалися.

3 вересня у Харкові поховали 14-річну школярку, переселенку з Куп'янська Софію Глиняну.

Культура Обстріл Харків Війна Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *