На святі східноєвропейської культурної спадщини у Нью-Йорку мер найбільше говорив про Україну

На святі східноєвропейської культурної спадщини у Нью-Йорку мер найбільше говорив про Україну Фото 18.09.2024 04:24 Укрінформ Мер Нью-Йорка Ерік Адамс у своєму виступі у вівторок на святі східноєвропейської культурної спадщини, яке мерія традиційно проводить у вересні, найбільше уваги приділив українцям Америки.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

За його словами, давня українська громада, її «любов до цієї країни в цілому і до міста Нью-Йорка роблять його саме таким, яким воно є».

Американці українського походження є частиною американської мрії, додав він.

Мер нагадав, що на Мангеттені піднято український прапор, багато українців працюють у муніципальних службах.

Він наголосив, що в Америці всі «звідкись прийшли, крім корінних індіанців, які населяють цю землю».

Родзинкою свята організатори зробили виступ української співачки, заслуженої артистки України Вікторії Веннікової, яка є почесною амбасадоркою міста Харкова у США.

«Чим активніше українці виступатимуть на різних заходах в Америці, тим краще світ відчуватиме, що відбувається в Україні, – сказала Веннікова в коментарі Укрінформу. За її словами, важливо, аби громадськість за кордоном знала якомога більше про Україну, оскільки це посилює підтримку нашої країни на рівні політичних рішень.

У святкуванні взяли участь українська, польська, єврейська, грузинська, молдовська та інші громади, представники дипломатичного корпусу, поліцейські Нью-Йорка, котрі є вихідцями зі Східної та Центральної Європи (головним чином з Польщі).

Також серед гостей була присутня Міс Всесвіт Україна Аліна Пономаренко, яка представлятиме нашу країну на міжнародному конкурсі Miss Universe 2024 наприкінці року в Мексиці.

Як повідомляв Укрінформ, Україна та Канада співпрацюватимуть у сфері збереження культурної спадщини.

Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

Культурна спадщина Нью-Йорк США Україна

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *