Кілька корисних порад, як визначити і зрозуміти, що вам заздрять

У світі, де успіх часто викликає заздрість, важливо вміти розпізнавати ознаки цього негативного почуття у оточуючих. Ми розповімо вам цінні поради, засновані на дипломатичному досвіді, щодо виявлення заздрості та ефективного управління такими ситуаціями. Незалежно від того, чи ви досягли професійних висот, чи просто насолоджуєтесь особистими успіхами, розуміння психології заздрості допоможе вам захистити свій емоційний добробут і продовжувати рухатися вперед, незважаючи на негативні впливи, інформує Ukr.Media.

Ознаки того, що вам заздрять

Людина не здатна визнати ваш успіх і вашу значущість, не може гідно оцінити ваші досягнення. Наприклад, ви отримуєте підвищення, а вам кажуть замість "молодець, щиро вітаю", щось на кшталт: "Давно пора вже тобі отримати підвищення. Стільки років на одному місці, і як тебе ще два роки тому не підвищили! Ти точно засидівся на старій посаді".

Людині приємніше обговорювати ваші проблеми, а не ваші радісні моменти. Більша частина особистої розмови будується навколо саме того, що вас турбує, засмучує, тривожить і викликає негативні емоції. Більше того, людина, яка вам заздрить, може навмисно посилювати ваші негативні почуття, почати вас "накручувати", ще глибше сіяти нові сумніви, вганяти в додатковий негатив або нові тривоги.

Без будь-якої зрозумілої особистої вигоди людина всіляко намагається завадити вам досягти успіху. Наприклад, виводить з емоційної рівноваги, піджартовує або відверто насміхається. Недоброзичливці також можуть почати активно переконувати вас, що нічого у вас не вийде, або навіть можуть відкрито заважати вам досягти бажаних результатів. Заздрісники також можуть почати розпускати чутки, налаштовувати проти вас оточуючих або спеціально підсовувати вам непрацюючі поради.

Що робити, якщо ви виявили, що вам заздрять

Насамперед, важливо прийняти заздрість як факт. З більшою ймовірністю вам не вдасться змінити думку поганої людини. Відпустіть момент неприязні і зосередьтеся на наступних кроках.

Визначте, наскільки у вашому житті необхідна присутність людини, яка вам заздрить. Чи здатні ви легко припинити з нею спілкування та взаємодію, завести нових друзів і партнерів? Як кажуть у колі послів, — "не виходить домовитися — об'їжджай". З заздрісниками діє те ж правило: не можемо привести людину до сприятливого знаменника, — просто припиняємо з нею спілкування.

Якщо припинити спілкування з заздрісниками не видається можливим, зробіть наступне:

Зведіть спілкування до уявного. Наприклад, з неприємними і заздрісними колегами на роботі не ходіть більше разом обідати і курити.

Не звертайте уваги на чужу заздрість. Як кажуть, "собака гавкає, караван іде". Чим менше реакції з вашого боку, тим ефективніше.

Нарешті, пам'ятайте про контроль над своїми емоціями і душевними поривами і не розповідайте поганим людям про себе важливі речі. Правильніше не повідомляти про свої справи, мрії та плани або будь-яку іншу значущу інформацію, яка може допомогти заздрісникам вам завадити.

Пам'ятайте, чим сильніша і успішніша особистість, тим апріорі більша кількість людей бажатиме вкрасти або зруйнувати її благополуччя. Ще в стародавньому Китаї говорили, чим вище піднімається мавпа на дерево, тим вона краще видніється.

Удачі вам у справах і гарного настрою!

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *