Авторкою радіодиктанту національної єдності стане Оксана Забужко

Авторкою радіодиктанту національної єдності стане Оксана Забужко 09.10.2024 12:06 Укрінформ Авторкою радіодиктанту національної єдності у 2024 році стане українська письменниця Оксана Забужко. Читатиме текст письменник, музикант і військовий Павло Вишебаба.

Як повідомляє Суспільне, про це в ефірі Українського радіо повідомили член правління Суспільне та керівник проєкту "Радіодиктант національної єдності" Дмитро Хоркін та Юлія Шелудько, координаторка радіодиктанту і виконавча продюсерка Українського Радіо, передає Укрінформ.

Оксана Забужко – українська письменниця та есеїстка. Найвідоміші твори: "Музей покинутих секретів" (2009), "Польові дослідження з українського сексу" (1996). Лауреатка багатьох премій, зокрема Національної премії України імені Тараса Шевченка (2019), Літературної премії Центральної та Східної Європи "Анґелус" (2013), "Книги року BBC" (2020). Її книги та статті перекладено понад 20 мовами.

Павло Вишебаба – військовий, поет, музикант та громадський діяч. Мобілізувався до лав ЗСУ з початком повномасштабного російського вторгнення. Автор книги віршів "Тільки не пиши мені про війну", виданої у 2022 році.

"Уже втретє українці пишуть радіодиктант під час повномасштабного вторгнення: в укриттях, школах, університетах, на роботі, навіть на фронті. Ми хочемо, щоб усі, хто може знайти безпечне місце, долучились до сотень тисяч людей у всьому світі під час написання радіодиктанту", – зазначила Шелудько.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться у п'ятницю, 25 жовтня об 11:00 – до Дня української писемності та мови.

Його транслюватимуть на всіх платформах Суспільного – телебаченні, радіо та диджитал.

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі, проте щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій.

Минулого року авторкою диктанту була письменниця Катерина Калитко, а читав його актор Олексій Гнатковський.

Як повідомлялося, до радіодиктанту національної єдності-2023 долучилися понад пів мільйона осіб. На перевірку надійшло близько 20 тисяч листів, а переможцями стали сім осіб.

Фото: ВВС

Забужко Українська мова Радіодиктант

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *