«Барбі» та «Вбивці квіткової повні» стали лауреатами премії AFI 2023

«Барбі» та «Вбивці квіткової повні» стали лауреатами премії AFI 2023 09.12.2023 17:07 Укрінформ Американський інститут кіно (AFI) оголосив лауреатів премії AFI AWARDS 2023.

Про це йдеться на сайті інституту, передає Укрінформ.

Американський інститут кіно щорічно присуджує нагороди для визнання 10 найкращих фільмів і телепрограм року. Вони вважаються культурно та художньо репрезентативними для найбільш значущих досягнень кіно.

"Оскільки наша країна і наш світ продовжують переживати складні часи, AFI має честь висвітлювати ці твори мистецтва, які надихають нас і, зрештою, спонукають до емпатії", – сказав президент і головний виконавчий директор AFI Боб Газзале.

До лауреатів премії увійшли, зокрема, найкасовіші фільми року "Барбі" та "Опенгеймер", "Вбивці квіткової повні", "Людина-павук: крізь всесвіт", "Залишені", "Травень, грудень" та інші.

Лауреати зберуться 12 січня 2024 року, для нагородження на щорічному приватному ланчі AFI AWARDS.

Вибір переможців AFI AWARDS здійснюється за допомогою журі, в якому члени правління AFI, митці, кінокритики та науковці визначають найвидатніші досягнення року.

Як повідомляв Укрінформ, Американська кіноакадемія оприлюднила офіційні кваліфікаційні списки фільмів, допущених до розгляду на нагороди 96-ї кінопремії «Оскар», лауреатів якої оголосять вже у березні.

Фото: AFI

Кіно Премія Барбі

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *