Через 67 років після прем’єри на сцену повернувся балет «Сойчине крило»

Через 67 років після прем’єри на сцену повернувся балет «Сойчине крило» 24.12.2023 18:27 Укрінформ Через 67 років після прем’єри повернувся на сцену балет «Сойчине крило» Анатолія Кос-Анатольського на сюжет новели Івана Франка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

На сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва відбувся перший з 1956 року показ балету «Сойчине крило».

Зазначається, що постановка є продовженням кількарічної послідовної роботи колективу Київської опери та її керівника Петра Качанова зі збагачення українського репертуару.

Радянська влада намагалась приховати від глядачів українську самобутність, зокрема і цей твір. «Комуністична та посткомуністична традиція, яка впиралася у «Лускунчик» вже, на щастя, закінчилася. Ми повинні показувати на Різдво та новорічні свята щось своє», – зауважив Качанов.

У пресслужбі поінформували, що на балет завітав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, який привітав колектив із успішною виставою та вручив подяку від міністерства хореографу-постановнику балету «Сойчине крило» Георгію Ковтуну.

Як повідомляв Укрінформ, академічний театр «Київ Модерн-балет» представив премʼєру «За хвилину до Різдва» на музику Каміля Сен-Санса та мотив Carol of the Bells.

Балет МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *