Через війну в Україні евакуювали 453 тисячі музейних предметів – МКІП

Через війну в Україні евакуювали 453 тисячі музейних предметів – МКІП 04.07.2024 14:15 Укрінформ На сьогодні 453 тисячі музейних предметів евакуйовано через війну Росії проти України.

Про це повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар під час конференції «Захист культурної спадщини та протидія культурному стиранню у збройному конфлікті: нові виклики та досвід України», передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день 453 тисячі музейних предметів евакуйовано. Всього на 2014 рік в Україні було 12 млн музейних об'єктів, які належали до державної частини музейного фонду. 1,7 млн з цих об'єктів до сьогоднішнього дня знаходяться на тимчасово-окупованих територіях, враховуючи 90 музеїв, які там знаходяться», – сказала Бондар.

За її словами, 35 тисяч музейних об'єктів офіційно є в розшуку.

Вона зазначила, що загалом за час повномасштабної війни було зруйновано або пошкоджено 1080 пам’яток культурної спадщини, з них 121 національного значення, 879 місцевого значення та 80 щойно виявлених.

Крім того, понад 4 тис. закладів культури по Україні припинили роботу, вся мережа закладів культури налічує 33 тис.

Як повідомлялося, в Україні внаслідок російської агресії зазнали пошкоджень чи руйнувань 2013 об’єктів культурної інфраструктури.

Фото: Anastasia Bondar, Фейсбук

Музей МКІП Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *