Фінансування харківських театрів наступного року скоротиться вдвічі

Фінансування харківських театрів наступного року скоротиться вдвічі 26.12.2023 21:41 Укрінформ Фінансування харківських театрів у 2024 році скоротиться вдвічі – зі 100 млн грн до 50.

Про це на пресконференції повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Розуміємо, що сфера культури у нас була збитковою, і з обласного бюджету ми дофінансовували або на заробітні плати, або на комунальні послуги. Ця цифра минулого року склала до 100 млн грн. Цього року (на 2024-ий – ред.) ми передбачили на цей напрямок близько 50 млн. Тобто на 50% менше. Звісно, маємо подумати щодо можливої оптимізації, можливого перегляду роботи цих закладів та установ”, – сказав Синєгубов.

Він пообіцяв, що ОВА спільно з обласною радою, з профільними комісіями буде розглядати окремо ситуацію в кожному закладі.

“Будемо зараз перевіряти, де люди фактично знаходяться, вони перебувають на території України чи поза її межами. Де є організована робота в тому чи іншому закладі. І далі будемо вирішувати щодо дофінансування та фінансової підтримки”, – зазначив Синєгубов.

За його словами, Рада оборони області нещодавно вже розглядала питання щодо відновлення роботи театрів.

“Зараз розробляємо алгоритм безпекових заходів, при дотриманні яких можливе відкриття цих установ”, – сказав начальник ОВА.

Безпекові заходи зараз обговорюються з представниками Збройних сил, правоохоронних органів, ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, навесні харківські театри, які відкрилися після майже року простою, змушені були скасувати вистави або шукати для них безпечні приміщення. У липні Рада оборони Харківщини скасувала заборону на культурно-масові заходи, однак їх можна проводити у приміщеннях із захисними спорудами. Заборона на проведення масових заходів із кількістю 50 і більше учасників на відкритому повітрі просто неба залишається.

Культура Театр Харків фінансування

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *