Карандєєв провів виїзну нараду в реставраційному центрі України

Карандєєв провів виїзну нараду в реставраційному центрі України Фото 10.01.2024 20:45 Укрінформ Посилення інституційної спроможності реставраційної діяльності – один з пріоритетів державної політики у сфері культурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час виїзної наради в Національному науково-дослідному реставраційному центрі України, повідомляє пресслужба МКІП.

«Збереження та посилення інституційної спроможності реставраційної діяльності, а також масштабування осучасненого освітнього аспекту цієї сфери є наразі основним завданням і пріоритетом державної культурної політики. Це важлива частина охорони культурної спадщини, за яку Україна звитяжно бореться з ворогом», – сказав Карандєєв.

Зазначається, що під час наради йшлося про важливість реставраційної діяльності під час війни, виклики, пов’язані з руйнацією ворогом культурного надбання України, а також відновлення евакуйованих колекцій й передачу професійних тонкощів прийдешнім поколінням.

Ростислав Карандєєв провів виїзну нараду в Національному науково-дослідному реставраційному центрі України / Фото: МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *