МКІП ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України

МКІП ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України 06.12.2023 02:10 Укрінформ Міністерство культури та інформаційної політики ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба МКІП за підсумками роботи форуму «Реставрація та відновлення культурної спадщини України після Великої Війни».

«Станом на сьогодні постраждало 863 пам’ятки, 119 із них — національного значення, 674 — місцевого. Наше завдання сьогодні — зберегти спадщину у належному стані, аби мати змогу донести до людей необхідну культурно-освітню послугу. Тож МКІП ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України», — цитує пресслужба т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва.

Він окреслив виклики в галузі реставрації культурної спадщини, основним із яких є нестача державного фінансування. Саме тому до відновлення пошкоджених об’єктів часто залучаються кошти іноземних партнерів.

Як зазначається, організаторами форуму виступили МКІП, Всеукраїнська асоціація охорони культурної спадщини, спільно з Міжнародною радою з охорони пам’яток та історичних місць ICOMOS (Париж, Франція). Форум відбувся під патронатом ICCROM Міжнародного центру вивчення питань збереження та відновлення культурних цінностей зі штаб-квартирою у Римі.

Як повідомлялося, в Україні через російську агресію пошкоджені чи зруйновані 1750 об’єктів культурної інфраструктури.

Фото: МКІП

Культурна спадщина Пам'ятка Реставрація МКІП Карандєєв

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *