МЗС засудило показ фільму «Росіяни на війні» на Венеційському кінофестивалі

МЗС засудило показ фільму «Росіяни на війні» на Венеційському кінофестивалі 08.09.2024 13:57 Укрінформ Міністерство закордонних справ України засуджує прем'єру пропагандистського фільму "Росіяни на війні" (Russians at war) російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової в межах Венеційського кінофестивалю.

Про це зовнішньополітичне відомство повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ. 

Посольство України в Італії направило лист президенту Венеційської бієнале, у якому йдеться про недопустимість показу проросійської стрічки, коли Росія продовжує вести війну проти України.

Крім того, Генеральне консульство України в Торонто звернулося до організаторів Міжнародного кінофестивалю в місті з вимогою скасувати показ стрічки "Росіяни на війні".

«Демонстрація цього фільму у Венеції та запланована прем'єра в Торонто – це образа жертв війни, розв'язаної РФ проти України. Він викривлює реальність російської агресії та слугує для Кремля інструментом пропаганди», — заявили в МЗС України.

У відомстві також закликали припинити спроби надання Росії міжнародної культурної сцени, яку РФ використовує для «відбілювання своїх злочинів». «Російські солдати, які вчиняють звірства в Україні, мають отримувати слово не на престижних кінофестивалях, а на лаві підсудних», – йдеться у заяві.

Як повідомлялося, Russians at war («Росіяни на війні») є документальним фільмом російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з російським батальйоном на сході України.

Створена стрічка в копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що розповідає вона історії російських солдатів, які нібито «допоможуть глибше зрозуміти цю війну».

Russians at war показали 5 вересня в позаконкурсній програмі Венеційського міжнародного кінофестивалю. Ще три покази були заплановані на 6 вересня.

МЗС Росія Венеціанський кінофестиваль фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *