На Роттердамському кінофесті цьогоріч покажуть три українські фільми

На Роттердамському кінофесті цьогоріч покажуть три українські фільми 11.01.2024 21:43 Укрінформ У програмі 53 Роттердамського міжнародного кінофестивалю запланований показ трьох українських фільмів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Держкіно.

Зокрема, у головному конкурсі Tigercompetition буде представлений фільм режисера Дмитра Мойсеєва «Сірі бджоли» виробництва «Ідас Інтернешнл Філм». Цей показ стане світовою премʼєрою стрічки.

Фільм заснований на однойменному романі 2018 року письменника Андрія Куркова. Він розповідає про людей, які живуть на сході України в умовах війни.

Назва стрічки відсилає до так званої «сірої зони» біля лінії фронту – маленького села, де проживають двоє головних героїв. Чоловіки-пенсіонери намагаються облаштувати свій побут, попри ракети над головою та бойові дії поруч, проте все змінюється, коли до села приходить російський снайпер.

Представить фільм його команда: режисер і автор сценарію Дмитро Мойсеєв, продюсерка Іванна Дядюра, сценарист Андрій Курков і кінематографіст Вадим Ільков.

Іншими двома стрічками, які будуть представлені на Роттердамському міжнародному кінофестивалі, є «Ми обов’язково поговоримо про це після відбою останньої повітряної тривоги» режисера Юрія Єфанова та «Центр творчості» Марти Гринюк і Ніка Томаса.

Як повідомлялося, Роттердамський міжнародний кінофестиваль (International Film Festival Rotterdam, IFFR) є одним із найвідоміших і авторитетних європейських заходів такого типу нарівні із фестивалями в Каннах, Венеції, Берліні та Локарно. Його талісманом слугує зображення тигра.

Цьогоріч Роттердамський міжнародний кінофестиваль проходитиме з 25 січня по 4 лютого.

На фото: фільм "Сірі бджоли"

Кіно Нідерланди Україна Держкіно Кінофестиваль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *