Одним із викликів для сфери культури є повернення української книги на деокуповані території – Карандєєв

Одним із викликів для сфери культури є повернення української книги на деокуповані території – Карандєєв 15.12.2023 17:13 Укрінформ Повернення української книги на деокуповані території є одним із викликів для сфери культури.

Як передає Укрінформ, про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв під час Форуму за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей, інформує пресслужба МКІП.

Фото: МКІП.

«Я щиро вдячний за роботу, яка була проведена вами та вашими колективами за ці майже 2 роки війни. Важко сказати, як довго ще триватиме для нас це випробування. Ми розуміємо, що це непроста справа, бо ворог не готовий змиритися зі своїми нереалізованими планами. Ми маємо ще багато зробити. Треба повернути наші території, повернути туди українців і Україну. Це той дуже складний виклик, який стоїть перед працівниками сфери культури, перед тими, хто несе українські наративи, хто мислить по-українськи, хто справді вболіває за те, щоб українське слово та традиція, етнічна практика були по всій території України», – сказав Карандєєв під час заходу.

Як зазначається, за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації» визначили переможців у номінаціях: «Обслуговування користувачів-дітей», «Організаційно-методична робота», «Соціальне партнерство бібліотек», «Краєзнавча діяльність бібліотек», «Інформаційні технології в роботі бібліотек».

Всеукраїнський огляд-конкурс обласних бібліотек для дітей проводиться раз на 2 роки. Цьогоріч тема конкурсу – «Бібліотеки для дітей в умовах війни».

Мета конкурсу: пошук шляхів підвищення ефективності та якості надання культурних послуг дітям під час воєнних дій, розвиток дитячого читання, популяризація дитячих бібліотек та укорінення їх соціального статусу як інформаційних, культурно-просвітніх центрів.

У рамках форуму також відбулась презентація проєкту «Вишиванка для Залужного», ініційованого НБУ для дітей, брендом українського одягу «Етнодім» спільно з обласними бібліотеками для дітей та дітьми-читачами.

Як повідомлялося, Державну бібліотеку для юнацтва приєднають до Національної бібліотеки для дітей.

Книги Карандєєв Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *