Організатори «Євробачення» відхилили вимоги пропалестинських активістів щодо заборони участі Ізраїлю

Організатори «Євробачення» відхилили вимоги пропалестинських активістів щодо заборони участі Ізраїлю 10.12.2023 17:55 Укрінформ Організатори “Євробачення” – Європейська спілка радіомовлення та телебачення (EBU) відхилили вимоги пропалестинських активістів щодо заборони Ізраїлю брати участь у пісенному конкурсі у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Eurovoix.

Після запиту бельгійської газети Het Laatste Nieuws представники EBU оприлюднили заяву про те, що наразі не планують забороняти Ізраїлю участь у майбутньому пісенному конкурсі Євробачення.

Ця заява стала результатом критики в Інтернеті після того, як Ізраїль був включений до списку країн-учасниць Євробачення 2024. Закликали заборонити країні участь у конкурсі обгрунтовувалися війною Ізраїлю та ХАМАСу.

"Пісенний конкурс Євробачення – це конкурс для суспільних мовників з усієї Європи та Близького Сходу. Це конкурс для мовників, а не для урядів, і ізраїльський суспільний мовник бере участь у конкурсі вже упродовж 50 років" – заявили представники спілки.

Представники EBU також оцінили список учасників та вирішили, що ізраїльський суспільний мовник відповідає усім правилам чесної конкуренції. Разом з 36 іншими мовниками він зможе брати участь у конкурсі наступного року.

EBU обґрунтував своє рішення поточним ставленням інших міжнародних організацій до Ізраїлю.

"Наразі є інклюзивне ставлення до ізраїльських учасників великих змагань. Пісенний конкурс Євробачення залишається неполітичною подією, що об’єднує публіку по всьому світу через музику", – зазначили в EBU.

Як зазначається, дехто проводить паралелі між Ізраїлем, який був допущений до конкурсу та РФ, участь якої заборонили. Росія була виключена з Євробачення у 2022 році через вторгнення до України та після протестів декількох мовників-учасників.

"У 2022 році, після вторгнення в Україну, керівні органи EBU вирішили виключити РФ з пісенного конкурсу Євробачення, де її представники повинні були змагатися разом з Україною. Як було сказано раніше, пісенний конкурс Євробачення – це конкурс для мовників. Після неодноразових порушень зобов’язань щодо членства та порушення цінностей суспільних ЗМІ участь Росії була призупинена", – заявили в EBU.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю "відновила бойові дії на повну силу" після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Євросоюз ХАМАС Ізраїль Сектор Гази

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *