Театр Франка представить Україну на фестивалі у Франції

Театр Франка представить Україну на фестивалі у Франції 30.06.2024 09:54 Укрінформ Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка покаже виставу «Калігула» на одному з найстаріших і найавторитетніших театральних фестивалів світу у французькому місті Авіньйон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Поставлена на тлі війни, «Калігула» пропонує сучасну інтерпретацію тиранічного римського імператора, що резонує з боротьбою України за незалежність. Сценографія дозволяє глядачеві заглибитися у теми влади та моралі, ілюструючи вічну тему диктатури та тиранії. Правління Калігули – це метафорична в’язниця, що відображає всепроникний нагляд і контроль, характерні для тоталітарних режимів. Перегукуючись з орвелівськими темами, вистава досліджує маніпуляції з правдою та ерозію індивідуальних свобод», – ідеться в повідомленні.

Режисер-постановник вистави Іван Уривський зауважив, що це одна з перших вистав, яка робилась в умовах повномасштабної війни. «Про тему диктатури треба говорити, з нею треба працювати. Це історія про те, що людство повторює свої помилки, але про них потрібно згадувати, щоб не повторити знову», – додав він.

Вистава відбудеться в рамках проєкту Pavilion of the Future, Ukraine 2024 : With Beating Hearts, що реалізується La Manufacture та Українським інститутом за підтримки фонду IZOLYATSIA, Trans Europe Halles та Malý Berlín і співфінансується програмою ZMINA: Rebuilding, створеною за підтримки Європейського Союзу в рамках спеціального конкурсу проєктів для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного і креативного секторів.

«Калігула» проходить за підтримки Європейського союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» у рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Як повідомляв Укрінформ, традиційна та сучасна українська культура вперше буде представлена ​​на щорічному Балійському фестивалі мистецтв, який триватиме 9 та 10 липня.

Фото: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка

Фестиваль Франція Театр Вистава

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *