В Україні оголосили конкурс драматичних творів для театру, створених під час війни

В Україні оголосили конкурс драматичних творів для театру, створених під час війни 16.01.2024 18:11 Укрінформ В рамках проєкту Theatre and War оголошено про початок конкурсу українських драматичних творів для театру за підтримки Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє у Телеграмі.

«Проєкт Theatre and War (TAW) створено Всеукраїнською лігою авторів спільно з Teatr Vikart (Фінляндія) та Zеntrum fur kunst, kultur und bildung EV (Німеччина). Він спрямований на популяризацію сучасної української драматургії та вітчизняного театру. Його кінцева мета – проведення у Гельсінкі фестивалю української драматургії, що створена під час війни в Україні та відображає реакцію на неї українського суспільства», – ідеться у повідомленні.

На фестивалі будуть обрані драматичні тексти, написані з 24 лютого 2022 року до 28 лютого 2024 року, подані на конкурс та рекомендовані Експертною радою.

Планується підготувати 12 вистав: 6 – фінськими театрами, 2 – німецьким мистецьким центром і 4 – українськими театрами. На конкурс приймаються тексти малої форми.

Тексти можна надсилати до 29 лютого на електронну адресу: [email protected]

Як повідомлялося, у Вінниці 28-31 березня відбудеться VII Міжнародний конкурс духової музики VIN VENTI, захід буде спрямований на підтримку Збройних сил України.

Євросоюз Конкурс МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *