Викрадені росіянами з херсонського музею прикраси відтворили на шовкових хустках

Викрадені росіянами з херсонського музею прикраси відтворили на шовкових хустках Фото 30.12.2023 16:05 Укрінформ Український бренд OLIZ в межах проєкту «Викрадене мистецтво» відтворив на хустках і твіллі власного виробництва зображення викрадених із Херсонського обласного краєзнавчого музею стародавніх коштовних прикрас.

Про це у Фейсбуці повідомляє Херсонський обласний краєзнавчий музей, передає Укрінформ.

«Сьогодні як ніколи важливо розповідати світові правду про злочини російських окупантів в Україні. Саме для цього був створений проєкт «Викрадене мистецтво» українського бренду OLIZ. У колекції шовкових виробів бренду з’явилися твіллі та хустки з зображенням викрадених з Херсонського обласного краєзнавчого музею стародавніх коштовних прикрас», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для відтворення на шовку були обрані золоті прикраси, знайдені на території Херсонської області. Вони відносяться до скіфської, сарматської та гуно-аланської культур.

В експозиції краєзнавчого музею дорогоцінні прикраси експонувалися на виставці «Музейні таємниці». Саме ця експозиція стала першою жертвою російських варварів під час окупації Херсона. Під виглядом евакуації у жовтні 2022 року коштовності були викрадені та вивезені у напрямку окупованого Криму.

Творці проєкту «Викрадене мистецтво» вважають, що кожна хустка у колекції – це помічник у культурній дипломатії, який надає можливість розказати світові правду про втрачені українські скарби.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський обласний краєзнавчий музей, який зазнав мародерств від російських окупантів, створив виставку «Незламна Херсонщина», яку хоче представити у польському Гданську.

Фото: Херсонський обласний краєзнавчий музей

Музей Крадіжка Війна Прикраси Війна з Росією

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *