У Дніпрі в належний стан приведуть пам’ятку архітектури «Будинок громадського зібрання»

У Дніпрі в належний стан приведуть пам’ятку архітектури «Будинок громадського зібрання» Відео 24.12.2023 13:12 Укрінформ У Дніпрі Центральна окружна прокуратура через суд зобов’язала власника та балансоутримувача привести в належний стан об’єкт культурної спадщини пам’ятку архітектури національного значення “Будинок громадського зібрання”, у приміщеннях якої розташована Дніпропетровська філармонія імені Леоніда Когана.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що це перша монолітна споруда в Європі, побудована за проєктом харківського архітектора Олександра Гізбурга. Вона входить до числа найвидатніших пам’яток архітектури міста і виконана у новаторському стилі.

Прокурори встановили, що у порушення вимог охоронного договору та Закону України “Про охорону культурної спадщини” власник і балансоутримувач не проводив необхідні ремонтні та реставраційні роботи стосовно будівлі пам’ятки.

Її незадовільний стан неодноразово фіксувався актами відповідних органів. Проте ефективних заходів щодо збереження автентичного вигляду та приведення пам’ятки до належного стану так і не було вжито.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду позовну заяву прокуратури задоволено у повному обсязі.

Як повідомляв Укрінформ, столична прокуратура через суд вимагає від власника укласти охоронний договір на будинок-пам’ятку по вулиці Петра Сагайдачного, який є частиною старовинної садиби Балабух.

Архітектура Дніпро Пам'ятка Офіс генпрокурора

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *