У кваліфікаційні списки «Оскара» потрапили чотири стрічки про Україну

У кваліфікаційні списки «Оскара» потрапили чотири стрічки про Україну 08.12.2023 19:52 Укрінформ Американська кіноакадемія оприлюднила офіційні кваліфікаційні списки фільмів, допущених до розгляду на нагороди 96-ї кінопремії «Оскар», лауреатів якої оголосять вже у березні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AOL.

Кіноакадемія опублікувала списки в категоріях найкращі «Анімаційний фільм», «Документальний фільм» та «Міжнародний фільм».

Всього до кваліфікованих списків увійшли 288 стрічки, серед яких 88 фільмів представляють свої країни на міжнародний повнометражний «Оскар».

Серед допущених фільмів є також чотири про Україну.

Фільм «Гартовані гнівом» (A Rising Fury) розповідає про життя кількох українців у період від Майдану 2013–2014 років, зокрема, про донеччанина Павла та Світлану, які знайомляться й закохуються під час Революції гідності, потім стають на захист країни від російського вторгнення.

«Фотофобія» (Photophobia) – фільм розповідає досвід української сім'ї, яка, як і багато інших з початку російського вторгнення, прожила більшу частину свого життя під землею, шукаючи притулку від обстрілів на глибоких станціях метро головних міст країни.

Стрічка «20 днів у Маріуполі» (20 days in Mariupol) зроблена у співпраці Associated Press та американських документалістів з Frontline. Матеріал для фільму було відзнято під час перших днів облоги Маріуполя.

Фільм «Звідки куди» (In the Rearview) – це загальний портрет українських біженців, що мають спільну мету: знайти безпечне місце у вирі війни.

Шорт-лист із 15 фільмів, які пройдуть до етапу голосування за номінації, буде оголошено 21 грудня.

Оголошення лауреатів «Оскар 2024» заплановане на 10 березня у Лос-Анджелесі (США). Ведучим церемонії стане американський комік Джиммі Кіммел.

Як повідомляв Укрінформ, український Оскарівський комітет обрав документальний фільм Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» як претендента на участь у відборі на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Кіно Кінопремія Оскар Україна

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *