Український детектив «Ля Палісіада» здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю

Український детектив «Ля Палісіада» здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю 05.12.2023 15:31 Укрінформ Повнометражний дебютний фільм українського режисера Філіпа Сотниченка «Ля Палісіада» здобув головну нагороду Туринського кінофестивалю.

Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно, передає Укрінформ.

«Цього разу фільм став найкращим фільмом на 41-ому Torino Film Festival, що вважається другим найбільшим і важливим фестивалем в Італії після Венеції. Вітаємо команду фільму з перемогою», – зазначили у відомстві.

На фестивалі стрічку представляв виконавець однієї з головних ролей – Новруз Хікмет. Він же був у команді проєкту другим режисером.

Як зауважили в Держкіно, «Ля Палісіада» є фільмом про часи 1996 року. За п'ять місяців до мораторію на смертну кару двоє старих друзів – детектив міліції і судовий психіатр – розслідують убивство свого колеги. Колись вони обидва були закохані у вдову загиблого. Занурені в заплутану справу та в давно забуті спогади, друзі створюють майбутнє, де мають жити їхні діти, успадкувавши нереалізовані прагнення батьків.

У кінопрокат фільм «Ля Палісіада» виходить з 11 січня наступного року.

Як повідомлялося, іронічний детектив «Ля Палісіада» створений за підтримки Держкіно. Режисером та сценаристом стрічки є член Української кіноакадемії Філіп Сотниченко.

«Ля Палісіада» була представлена на 29-му Міжнародному кінофестивалі в Сараєво (Боснія та Герцоговина) у категорії ігрових повнометражних фільмів. Стрічка принесла Сотниченку найвищу нагороду фестивалю – «Серце Сараєво» – за найкращу режисуру.

Оператор стрічки Володимир Усик здобув відзнаку на Ukraina Festiwal Filmowy у Варшаві.

Також «Ля Палісіада» номінована на премію Європейської кіноакадемії в категорії «Відкриття року – приз FIPRESCI».

Реалізована стрічка за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства України з питань кіно та Гетеборзького кінофонду. Міжнародна промоція відбувалася за підтримки Українського інституту та фонду Eurimages.

Фото ілюстративне

Італія Кіно Кінофестиваль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *