Україну обрали до Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини

Україну обрали до Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини Фото 11.06.2024 14:48 Укрінформ Україну вперше обрали до складу Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини на чотирирічний термін з дати обрання.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Як зазначається, Україну обрали під час 10-ї сесії Генеральної асамблеї держав-учасниць Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини у штаб-квартирі ЮНЕСКО у місті Париж.

«Обрання до складу Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини – це історична подія для України, важливий крок в охороні нематеріальної культурної спадщини. Висловлюємо щиру вдячність державам-учасницям Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини за підтримку України у цьому важливому питанні. Україна у своїй діяльності неухильно дотримуватиметься духу і літери Конвенції, поділяючи її цінності. Ми прагнутимемо підвищувати повагу до живої спадщини, приділяти максимум уваги до охорони нематеріальної культурної спадщини України, яка є складовою національної безпеки, побудови сталого миру та культурної злагоди, а отже – базовим пріоритетом України. Ми ще раз висловлюємо вдячність за підтримку України та нашої культури в складний час та довіру, виявлену нам, яку ми вважаємо великою відповідальністю», – сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анастасія Бондар під час засідання комітету.

У міністерстві додали, що Україна подала свою кандидатуру наприкінці 2023 року на чотирирічний термін.

Обрання України до Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини не лише сприяє позитивному іміджу держави, а й надасть можливість сприяти ефективному досягненню та виконанню цілей Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини, а також зобов’язань, взятих на себе Україною, з виконання Конвенції.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики планує розробити державну програму розвитку нематеріальної культурної спадщини.

Фото: МКІП

Культурна спадщина ЮНЕСКО МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *