Укрпошта передала ₴1 мільйон на відновлення музею Сковороди на Харківщині

Укрпошта передала ₴1 мільйон на відновлення музею Сковороди на Харківщині 04.12.2023 12:46 Укрінформ АТ “Укрпошта” передала 1 млн грн на відновлення музею Сковороди на Харківщині – кошти отримані з продажу марок, випущених до 300-річного ювілею філософа.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти у Фейсбуці, передає Укрінформ.⠀

“Саме стільки в національній валюті ми з вами зібрали з продажу поштових марок та передали на відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, що на Харківщині. Раді приєднатися до глобальної ініціативи першої леді України Олени Зеленської, що направлена на підтримку та збір коштів на відновлення зруйнованих об'єктів культурної спадщини України”, – йдеться у дописі.

В Укрпошті додали, що збір триває: поштовий блок «До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Сад божественних пісень» можна придбати у відділеннях або онлайн. Його вартість — 75 грн, з яких 30 грн — донат.

Як повідомляв Укрінформ, музей українського філософа на Харківщині оголосив благодійний збір «301 справжній друг Сковороди», аби зібрати 3 млн грн, кошти спрямують на консервацію зруйнованої будівлі. За словами працівників установи, будівля не переживе ще однієї зими.

Для відбудови Національного літературно-меморіального музею Сковороди продовжують шукати закордонних донорів, а будівельні компанії запрошують до участі в тендері на консервацію зруйнованої будівлі. Закупівлю оголосили вже втретє через відсутність конкуренції.

У ніч з 6 на 7 травня 2022 року російська ракета зруйнувала старовинну садибу в с. Сковородинівка Богодухівського району Харківщини, ударною хвилею було пошкоджено комору ХІХ століття та Будинок управляючого, які є складовими музейного комплексу.

Фото: МКІП

Музей Укрпошта Григорій Сковорода Відбудова

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *