Знищений росіянами музей Шухевича у Львові відбудують після перемоги

Знищений росіянами музей Шухевича у Львові відбудують після перемоги 04.01.2024 17:18 Укрінформ Міська рада Львова оголосить архітектурний конкурс для відбудови музею командира УПА Романа Шухевича в Білогорщі, який зруйнували росіяни 1 січня, але будівельні роботи розпочнуться після завершення війни.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Сьогодні експерти завершують сканування завалів. Це потрібно для майбутньої реставрації та міжнародного трибуналу. Завтра наші служби разом з фахівцями почнуть розбирати завали. Після цього ми оголосимо архітектурний конкурс. Прийом пропозицій та визначення переможця триватиме приблизно два місяці», – написав Садовий.

Мер зазначив, що внаслідок атаки 1 січня знищено 16 музейних експонатів, які входили до Музейного фонду України. Кількасот музейних експонатів вдалося зберегти, їх було вивезено ще на початку повномасштабного вторгнення.

«Відбудовувати музей почнемо після Перемоги. Вже кілька меценатів зверталися з пропозицією профінансувати відбудову. Дякуємо, що бережете історію, але сьогодні ці гроші треба витратити на армію», – додав міський голова Львова.

Як повідомляв Укрінформ, у день народження Степана Бандери росіяни знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі у Львові. У повністю зруйнованому внаслідок російської дронової атаки музеї дивом вціліло погруддя Шухевича, авторства Михайла Черешньовського.

Фото: Фейсбук Андрія Садового

Львів Музей Шухевич Відбудова

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *