Дочка президента Камеруну здійснила камінг-аут: у країні діє закон проти ЛГБТ

Фото: Instagram kingnastyy | Бренда Бійя та її дівчина Лайонс Валенса

Бренда Бійя проживає в Бельгії. А її батько Поль Бійя є президентом Камеруну з 1982 року.

Related video

Дочка президента Камеруну Поля Бійя опинилася в центрі скандалу. Бренда зробила камінг-аут, опублікувавши фото поцілунку зі своєю багаторічною подругою, бразильською моделлю Лайонс Валенсою. Казус у тому, що в самому Камеруні одностатеві стосунки під забороною. Громадяни Камеруну, які вступають в одностатеві стосунки або статеві зв’язки, можуть бути засуджені до тюремного ув’язнення на строк до п’яти років. Про це повідомляє Daily Mail.

26-річна Бренда опублікувала фото в ліфті і підписала його: “Я без розуму від тебе і хочу, щоб весь світ про це дізнався”.

Бренда Бійя та її дівчина Лайонс Валенса Фото: Instagram kingnastyy

Бренда Бійя та її дівчина Лайонс Валенса Фото: Instagram kingnastyy

Її відвертість викликала бурю обурення. Адже в Камеруні, яким її батько, 91-річний Поль Бійя, править уже 42 роки, одностатеві стосунки караються за законом. Але Бренда проживає в Бельгії і будує кар’єру співачки під ніком king nastyy.

Бренда Бійя проживає в Бельгії Фото: Instagram kingnastyy

За її постом відзначилися деякі вихідці з Камеруну, яким довелося покинути рідну країну, бо вони побоювалися переслідування за свою орієнтацію.

Низка користувачів соціальних мереж із Камеруну у відповідь поділилися гомофобними коментарями. Деякі зазначили, що камінг-аут — це привілей, яким без страху можуть скористатися лише деякі щасливчики з Камеруну.

Бренда Бійя проживає в Бельгії Фото: Instagram kingnastyy

Закони Камеруну проти представників ЛГБТ-спільноти вже викликали критику з боку правозахисних організацій у минулому, зокрема у 2022 році, коли організація Human Rights Watch закликала країну “вжити термінових заходів щодо скасування цього дискримінаційного закону і забезпечити дотримання прав людини всіх камерунців, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності або статевих характеристик”.

Що відомо про Камерун і Поля Бійя

Камерун — держава в західній частині Центральної Африки. Була “відкрита” португальськими мореплавцями, які першими побудували там факторії та почали активно торгувати з місцевими правителями, які постачали рабів. Після Другої світової війни було поділено між Францією та Великою Британією.

Французький Камерун здобув незалежність 1 січня 1960 року, першим президентом став Ахмаду Ахіджо, лідер партії Камерунський союз (КС), головної політичної сили у східному Камеруні.

Оскільки Камеруну було надано незалежність на кілька місяців раніше, ніж Нігерії, жителям британських частин було надано право вибору, до території якої країни бути включеними: залежної Нігерії чи незалежного Камеруну.

Поль Бійя з дружиною Фото: Al Jazeera

Під тиском французького уряду в листопаді 1982 року Ахіджо пішов у відставку, передавши свої повноваження Полю Бійя. Офіційно президентом Бійя став 1984 року, отримавши 99,98 % голосів. Адміністрацію Бійя характеризує високий рівень корупції, він також входив до двадцятки “найгірших диктаторів світу”. Прославився тим, що 2019 року після виборів посадив свого суперника Моріса Камто до в’язниці, коли той спробував протестувати після результатів виборів, заявляючи, що їх було підтасовано.

Нагадаємо, на початку 2024 року ОАЕ заборонили суднам під прапором Камеруну заходити у свої порти, оскільки ті таємно транспортували російську нафту.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *