Евтаназія – колишній прем’єр-міністр Нідерландів помер шляхом евтаназії

Фото: ANP | Експрем’єр Нідерландів і його дружина зробили евтаназію

Дріс ван Агт і його дружина Євгенія ван Агт-Крекельберг пішли із життя внаслідок проведеної процедури евтаназії. Їм обом було 93 роки.

Related video

Колишній прем’єр-міністр Нідерландів Дріс ван Агт разом із дружиною померли в результаті евтаназії, Про це пише Associated Press із посиланням на правозахисну організацію The Rights Forum, яку очолював нині уже покійний Агт.

“Він помер тримаючись за руки з своєю коханою дружиною Євгенією ван Агт-Крекельберг — підтримкою та опорою, з якою він був разом понад сімдесят років, і яку він завжди називав “моя дівчина”. Похорон був приватний. Ван Агту та його дружині було по 93 роки”, — повідомили у правозахисній організації.

Дріс ван Агт очолював партію Християнсько-демократичний заклик, був міністром юстиції (1971-1977 рр.) і закордонних справ Нідерландів (1982 р.), прем’єр-міністром (1977-1982 рр.). Пізніше (1987-1995 рр.) обіймав посаду посла Європейського співтовариства в Японії та США.

Британське видання The Guardian зауважило, що в Нідерландах зростає тенденція “подвійної евтаназії”. У 2020 році 26 людей отримали дозвіл на так звану парну евтаназію. Наступного року ця цифра зросла до 32, а в 2022 році — до 58.

Що відомо про евтаназію в Нідерландах

Нідерланди перша країна, яка легалізувала евтаназію. Це сталося у 2002 році. Таким правом можуть скористатися дорослі і діти віком від 12 років. Втім, пацієнти мають відповідати суворим критеріям, щоб їм дозволили провести цю процедуру. Серед умов — нестерпні страждання, відсутність шансів на полегшення і тривале, незалежне бажання померти. Здебільшого цю процедуру виконує вдома сімейний лікар.

У лютому 2024 року евтаназія у Нідерландах стане доступною і для дітей до 12 років. Закон поширюватиметься на малу групу дітей віком від 5 до 10 років, для яких паліативна допомога уже недостатня для полегшення страждань.

Таким чином Нідерланди стануть другою країною у світі після Бельгії, яка у 2014 році ухвалила закон про евтаназію дітей.

Нагадаю, в Україні евтаназія заборонена. Згідно зі статтею 27 Конституції України, кожна людина має невід’ємне право на життя і ніхто не може бути свавільно позбавлений життя.

Професор економіки Єльського університету Юсуке Наріта вигадав спосіб, як вирішити проблему зі старінням нації в Японії. Він вважає, що евтаназія людей похилого віку допоможе омолодити націю.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *