Іноземці в лавах ЗС РФ можуть отримати російський паспорт — указ Путіна

Фото: ТАСС | Путін підписав указ про громадянство іноземців, які вступили до ЗС РФ

Згідно зі змінами в російському законодавстві, тепер отримати паспорт РФ може іноземець, який вступить до російської армії в період повномасштабної війни з Україною.

Related video

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про прийняття до громадянства РФ іноземних громадян, які уклали контракт про проходження військової служби у Збройних Силах РФ або військових формуваннях, і членів їхніх сімей. Про це повідомляють на офіційному порталі правової інформації.

За даними джерела, із заявою про набуття громадянства Російської Федерації тепер мають право звернутися:

  • іноземні громадяни, які уклали в період проведення так званої “спеціальної військової операції” контракт про проходження військової служби у Збройних Силах Російської Федерації або військових формуваннях чи проходять у період проведення так званої “спеціальної військової операції” військову службу у Збройних Силах Російської Федерації або військових формуваннях;
  • іноземні громадяни, звільнені з військової служби у Збройних Силах Російської Федерації або військових формуваннях у період проведення так званої “спеціальної військової операції” на підставі підпунктів “а” “г” і “о” п. 1 ст. 51.

Нагадаємо, раніше в Центрі національного спротиву повідомляли, що на тимчасово окупованих територіях росіяни планують дітей віком від 14 років направляти на військову підготовку, а від 16 років — готувати до мобілізації

Крім того, 5 грудня в ЦНС розповіли, що на тимчасово окупованих територіях ворог розвиває мережу мілітаризованих клубів для українських підлітків. “Центр військово-спортивної підготовки” відкрили на базі псевдоколеджу в Луганську.

Також 24 листопада стало відомо, що російські окупанти змушують студентів фейкових медичних навчальних закладів допомагати військовим ЗС РФ, які дістали поранення. Старшокурсників відправляють на роботу у військові госпіталі як на практику.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *