Корупція в РФ – заступника Шойгу та його спільника арештували на два місяці

Фото: The Moscow Times | Заступник міністра оборони РФ Тимур Іванов

Тимура Іванова утримуватимуть в СІЗО “Лефортово”, де свого часу перебував український політв’язень Олег Сенцов. Крім того, затримали спільника Іванова — Сергія Бородіна, який також раніше працював в Міноборони РФ.

Related video

Басманний район суд Москви заарештував заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова у справі щодо хабарництва. Він перебуватиме у СІЗО до 23 червня 2024 року. Про це повідомило російське пропагандистське видання ТАСС.

Під час засідання суду спливли деякі подробиці кримінальної справи. Зокрема, стало відомо, що Тимур Іванов отримав хабар “в особливо великому розмірі” під час проведення підрядних і субпідрядних робіт для потреб Міноборони РФ.

Заступника Шойгу затримали на робочому місці. Про затримання заздалегідь попередили міністра оборони РФ, а також поінформували президента Володимира Путіна. Іванов не визнав провину в отриманні хабаря.

Тимур Іванов у залі суду Фото: Скриншот

На час попереднього слідства чиновника утримуватимуть в СІЗО “Лефортовоʼ.

Важливо Шойгу пообіцяв більше обстрілювати Україну після схвалення $61 млрд від США

Крім того, суд у Москві взяв під варту Сергія Бородіна, який раніше обіймав посаду заступника голови департаменту розквартирування Міноборони. У червні 2022 року Бородіна затримали за підозрою в розкраданні земель оборони і безпеки в Москві та Підмосков’ї, після чого у листопаді його відправили під домашній арешт. Тоді Бородін визнав провину і пішов на співпрацю зі слідством, зокрема розповів про інші злочини, не пов’язані з цією кримінальною справою.

Наразі Бородіна обвинувачують у співучасті в отриманні хабаря заступником міністра оборони Росії Тимуром Івановим. Він також перебуватиме у СІЗО до 23 червня 2024 року.

Сергій Бородін у залі суду Фото: Скриншот

Нагадаємо, 23 квітня стало відомо, що у Російській Федерації затримали заступника міністра оборони Тимура Іванова за підозрою в отриманні хабаря. Подробиць справи та суму хабарів наразі не розкривають. Водночас відомо, що після повномасштабного вторгнення в Україну заступник міністра оборони РФ Тимур Іванов відповідав за проєкт із “відновлення” окупованого міста Маріуполь.

Того ж дня Кабінет міністрів України звільнив Віталія Половенка з посади заступника міністра оборони України. Він не встиг пропрацювати на цій посаді навіть пів року.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *