Не приїде на Рамштайн: Байден відклав свою поїздку до Німеччини через ураган у США

Фото: З відкритих джерел | Байден не поїде на нову зустріч у форматі Рамштайн

Байден планує залишитися в США через насування урагану “Мілтон”, який незабаром охопить південні штати. Також американський лідер хоче простежити за усуненням наслідків урагану “Гелен”, який нещодавно прокотився на південному сході країни.

Related video

Лідер США Джо Байден вирішив перенести свою поїздку до Німеччини, де мав бути присутнім на зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”). Про це на брифінгу повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

За її словами, президент США вирішив відкласти свої візити ФРН та Анголи “з огляду на прогнозовану траєкторію і силу урагану “Мілтон”. Вона додала, що глава США перебуватиме в країні, аби “проконтролювати підготовку до урагану “Мілтон” і реагування на нього”.

Жан-П’єр зазначила, що також Байден планує простежити за усуненням наслідків урагану “Гелен”, який нещодавно прокотився південно-східними американськими штатами.

Очікувалося, що президент США прибуде до ФРН 12 жовтня, де вперше була запланована зустріч на рівні лідерів у форматі “Рамштайн”.

Нагадаємо, 26 вересня Байден анонсував у Німеччині зустріч у форматі “Рамштайн”, де вперше мали зустрітися лідери держав. За словами американського президента, йтиметься про збільшення допомоги у сфері безпеки для України та про низку додаткових дій, які допоможуть виграти війну проти Росії.

Пізніше Фокус писав, з якою метою глава США збирає Шольца, Макрона та інших союзників України в форматі “Рамштайн”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *