Російське майно – Сейм Латвії постановив націоналізувати Дім Москви в Ризі

Фото: Delfi | У Ризі націоналізують “Дім Москви”

Журналісти пишуть, що до 31 березня в Ризі мають вирішити подальшу долю будівлі. Ймовірно, що “Дім Москви” виставлять на аукціон.

Related video

11 січня Сейм Латвії ухвалив рішення про націоналізацію “Дому Москви” в Ризі. Про це повідомляє видання Delfi.

За таке рішення проголосували 70 депутатів, а не підтримали націоналізацію “Дому Москви” 11 депутатів.

Відповідний законопроєкт на розгляд ініціювала Комісія Сейму з національної безпеки. Одним із основних аргументів на користь націоналізації було те, що в приміщенні будівлі проводять не культурні заходи, а політичні. Зазначається, що це може загрожувати національній безпеці Латвії.

Важливо США підтримали законопроект про конфіскацію $300 млрд заморожених активів РФ, — Bloomberg

Видання пише, що право власності на “Дім Москви” належить Департаменту власності Москви. Зокрема, історично обов’язок юридичного представництва належав АТ Maskavas kultūras un biznesa centrs Maskavas nams. Повідомляється, що з 10 березня 2020 року права належать московському підприємству “Московський центр міжнародного співробітництва”, за яким закріплені майнові права на невизначений час.

Власне до 31 березня уряд Латвії має вирішити подальшу долю приміщення. Імовірно, що “Дім Москви” виставлять на аукціон. Утримання будівлі може коштувати державі чималих коштів, адже потрібно оплачувати комунальні послуги й охорону.

Зазначимо, у серпні минулого року в представництві Московського центру міжнародного співробітництва повідомляли, що з будівлі “Дім Москви” демонтують назву. Там наголосили, що виступають проти війни, і рішення про демонтаж назви було ухвалене одноосібно без погодження з власником будівлі.

Нагадаємо, у серпні за рішенням Вищого антикорупційного суду у власність держави перейшло майно олігарха Андрія Молчанова на сотні мільйонів гривень. Ідеться про статутний капітал ТОВ “Аерок”, 24 об’єкти й гроші на рахунках.

Також у серпні Україна націоналізувала майно, яке належало Міноборони Білорусі, а саме системи електричного авіаційного пуску.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *