Стати в Ірані – чотирьох людей могли вбити за зв’язки з Моссадом

Іран міг стратити чотирьох людей

Іранська розвідка ретельно стежила за групою щонайменше чотири місяці, приблизно із січня 2022 року, до їхнього арешту, коли відбувалося “переправлення із сусідньої країни” на територію Ірану, розповідають журналісти.

Related video

Іран стратив чотирьох людей, яких підозрював у зв’язках з ізраїльською розвідувальною службою “Моссад”. Про це повідомляє Reuters з посиланням на іранське інформаційне агентство Mizan.

Їх пов’язували, як йдеться у повідомленні, “із сіоністським режимом”. Процедура страти відбулася зранку у п’ятницю, 29 грудня.

Підсудних звинуватили у “широкомасштабних” діях під керівництвом офіцерів “Моссаду”. Вони наче вчиняли спроби, які були спрямовані проти безпеки Ірану.

Зазначається, що їхня місія включала викрадення людей, погрози та підпали транспортних засобів, будинків, а також крадіжки їхніх мобільних телефонів. Іранська розвідка ретельно стежила за групою щонайменше чотири місяці, приблизно із січня 2022 року, до їхнього арешту, коли відбувалося “переправлення із сусідньої країни” на територію Ірану.

Під час арешту іранські ЗМІ повідомили, що десятеро осіб підтримували зв’язок з офіцерами ізраїльського відомства. Вони могли, як йдеться у повідомленні, отримували готівку за світлини, які вони надсилали агентам “Моссаду”.

Іран раніше звинуватив Ізраїль у реалізації кількох нападів на об’єкти, пов’язані з його ядерною програмою, а також у вбивстві його вчених-ядерників протягом останніх років. Ізраїль не підтвердив та не спростував ці звинувачення.

У серпні Іран звинуватив Ізраїль у причетності до “однієї з найбільших диверсійних змов”, які наче були спрямовані проти виробництва ракет та оборонної промисловості ракет країни. У липні представники міністерства розвідки заявили, що заарештували мережу агентів, які працювали на Ізраїль, перш ніж вони намагалися здійснити диверсії в конфіденційних місцях.

Нагадаємо, 25 грудня стало відомо, що ЦАХАЛ ліквідував генерала Мусаві, який курував іранських проксі в Сирії. Іранський генерал загинув в околицях Дамаска внаслідок ракетного удару ізраїльських сил. У КВІР пообіцяли, що “сіоністський режим заплатить” за смерть високопоставленого військового.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *