У Франції пройшли парламентські вибори: поліція розганяла газом демонстрантів (відео)

Фото: Скрін відео | У декількох містах після виборів французи вийшли на демонстрації

Абсолютну більшість місць не виборов ніхто, однак найбільше мандатів матимуть члени партії “Новий Народний фронт”. Французи вийшли на вулиці, радіючи перемозі “лівих”.

Related video

У Франції підрахували результати виборів і стало відомо, які партії займуть 577 місць у парламенті. Деталями поділились у виданні Le Monde.

Для того, щоб отримати абсолютну більшість, потрібно набрати 289 місць — такого результату не має жодна група.

Однак за результатами виборів:

  • 182 місця отримав лівий “Новий Народний фронт”;
  • 168 місць отримав пропрезидентський блок лібералів “Разом за республіку”;
  • 143 місця — “Національне об’єднання”;
  • 45 місць — консервативна партія “Республіканці”.

Розподіл місць у французькому парламенті за результатами виборів Фото: Le Monde

У Le Figaro повідомили, що на площу Республіки в Парижі вийшли 8 тисяч осіб. Журналісти передали, що поліція провела кілька затримань цивільних.

У FRANCE 24 повідомили, що тисячі людей по всій Франції вийшли святкувати перемогу “лівих” на парламентських виборах. Зокрема, приходу до влади “Нового Народного фронту” раділи у Парижі, Марселі, Бордо та кількох інших містах.

“Ми виграли”, — кричали люди на вулицях.

Жінка, яка вийшла на вулицю з українським прапором, назвала результати “перемогою для України”. Вона пояснила, що якби більшість місць отримала партія “Національне об’єднання”, це обернулося б “катастрофою для постачань зброї”.

Спочатку доброзичлива атмосфера у Парижі змінилася сутичками. Також поліція розганяла демонстрантів у Ренні, де правоохоронці застосували сльозогінний газ проти демонстрантів після спроби пройти до історичного центру попри заборону. Повідомляється, що арештували 25 осіб.

У Нанті на вулиці вийшли 2500 людей, і їх також відтісняли за допомогою сльозогінного газу. Поліціянтів же закидали пляшками й феєрверками.

За даними ЗМІ, одного поліціянта евакуювали після того, як він отримав поранення внаслідок вибуху коктейлю Молотова. Правоохоронець отримав опіки, а трьох осіб арештували.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, угорський прем’єр Віктор Орбан вирушив з візитом у Китай.

Есмінець ВМС Ірану “Саханд” перекинувся під час ремонту у порту. У ЗМІ передали, що судно втратило рівновагу через те, що в нього потрапила вода.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *