Легендарний японський волонтер заявив про спробу захоплення бізнесу в Харкові (фото)

Фото: Instagram | Фумінорі Цучіко

За словами Фумінорі Цучіко, українська співробітниця спробувала заволодіти його кафе в Харкові. Жінка стверджує, що Цучіко поїхав до Японії й не підтримував заклад громадського харчування.

Related video

76-річний японець Фумінорі Цучіко переїхав в Україну з початком повномасштабного вторгнення РФ. У Харкові він організовував безплатні обіди та, до всього іншого, опинився в епіцентрі скандалу. За словами волонтера, поки він їздив у справах до Японії, невідомі опублікували відео, на якому збирають гроші, використовуючи його ім’я. Про це він розповів в Instagram.

Повернувшись, чоловік виявив, що в його кафе всім керувала співробітниця Наталя, яка і виявилася організатором збору коштів.

“Будь ласка, не використовуйте моє ім’я для збору фінансів”, — написав Цучико.

Він пояснив, що вперше стикається з подібним відтоді, як повернувся в Україну.

Фейкове відео з його ім’ям і фотографією, додав волонтер, публікувалося без згоди. Публікація не має до нього жодного стосунку, сказав Цучико.

Кафе Фумінорі Цучіко

Кошти нібито збирала для його кафе співробітниця Наталія, але громадянин Японії не мав до них доступу. Цучико зазначив, що Наталя отримувала зарплату від фонду “Фумі” — 30 тис. грн, що вдвічі більше за заробіток інших співробітників. Однак Наталя, як стверджує волонтерка, “виявилася брехуном”.

Цучіко за посередництва адвоката намагається повернути обладнання, куплене за гроші японських благодійників і банка “Міцумото”. За його словами, квитанції на придбання обладнання для кафе зберігають бухгалтери фонду.

Волонтер повідомив також, що Наталя розтратила кошти фонду на особисті потреби: купила ноутбук Lenovo Gaming Note PC і Apple iPhone 14 Pro Max.

Позиція української співробітниці

Зі свого боку Наталя повідомила, що японський волонтер раптово вирішив повернутися до Японії, а кафе залишилося без фінансування. З цієї причини їй довелося шукати кошти на зарплату працівникам і продукти. Цим, з її слів, і пояснюється те, що були вказані інші реквізити для оплати.

Що відомо про Фумінорі Цучіко?

Фумінорі Цучіко та Володимир Зеленський

Фумінорі Цучіко та Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою Зеленською відзначили японського волонтера нагороди “Національна легенда України”. Її можуть отримати особи, які в Україні роблять вагомий внесок у розвиток економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту тощо.

Нагадаємо, що в Китаї 23-річна волонтерка вийшла заміж за 80-річного чоловіка, за яким доглядала.

Також повідомлялося, що 6 червня в Раді розповіли, скільки кожна частина ЗСУ щомісяця витрачає БПЛА.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *