Результати вступних іспитів на магістратуру та аспірантуру перерахують: у чому причина

Фото: zikua.tv | В Україні перерахують деякі результати вступних іспитів через помилки (ілюстративне зображення)

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, цьогоріч істотно збільшилася кількість абітурієнтів, тож на фахівців, які складають тести, лягло додаткове навантаження.

Related video

Результати іспитів на магістратуру та аспірантуру буде перераховано через низку помилок у тестах. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

В організації пояснили, що технічні помилки, які виникли ще на етапі верстки тестів загальної навчальної компетентності (ТЗНК), є аномальними та їхньою причиною стало різке збільшення кількості охочих складати іспит.

Тобто, продовжують в Українському центрі оцінювання якості освіти, фахівці були змушені розробити значно більше тестових форм з іноземної мови та ТЗНК.

“Розробка як тестів з іноземної мови, так і ТЗНК є тривалим і технологічно складним багатокроковим процесом. Незважаючи на надзвичайні умови, фахівцям УЦОЯО вдалося підготувати необхідну кількість якісних тестових форм, проте все ж таки не вдалося уникнути деяких прикрих технічних помилок, які виникли на етапі верстки ТЗНК у середовищі онлайнового тестувальника”, — йдеться в повідомленні.

З огляду на помилки, які було знайдено, а також для забезпечення дотримання всіх прав абітурієнтів було ухвалено рішення щодо низки завдань. Після цього результати деяких громадян, які складали тест, будуть змінені.

В УЦОЯО сподіваються, що попри недоліки цьогорічного оцінювання, кожен учасник вступних іспитів отримає заслужений результат.

Нагадаємо, 29 червня повідомлялося, що магістри, які пішли в аспірантуру, не можуть бути мобілізовані, про що заявив міністр освіти Оксен Лісовий. За його словами, вони складають іспити, підтримують рівень знань і вступають до вищого навчального закладу, після чого матимуть право на відстрочку від мобілізації.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *