В Україні знайшли 87-річну «капсулу часу»: всередині збереглася записка (фото)

Фото: Козівський форум / Facebook | Записку з минулого склали у скляну банку

Несподівану знахідку випадково виявили у Тернопільській області. Всередину потрапила вода, але папір вдалося розгорнути.

Related video

Під час ремонту церкви Воскресіння Христового у селі Бишки Тернопільської області випадково знайшли “капсулу часу”. Деталями та фото поділились 19 червня на Facebook-сторінці Козівського Форуму.

Скляна банка була пошкоджена і всередину потрапила волога. Папір був “практично мокрий”, але схований документ все ж змогли розгорнути без великих пошкоджень. Попри контакт з водою текст добре зберігся.

Фото "капсули часу" Фото: Козівський форум / Facebook

Фото "капсули часу" Фото: Козівський форум / Facebook

Всередину банки у вже далекому 1937 році поклали записку про посвячення першого каменя під будову храму. Основу було закладено 9 травня, захід проводили Степан Городецький з села Урмань, Петро Пастух з села Куропатники та Ілля Залуцький, який був парохом у селі Бишки з 1917 до 1921 року.

На момент, коли закладали “капсулу часу”, священником у Бишках був Микола Косович. Він прожив 40 років — з 1901 до 1941. Вже через декілька років після того, як українець залишив слід в історії через записку, він став жертвою репресій більшовиків.

Послання з минулого вказує, що зведенням храму керував відомий архітектор Євген Нагірний. Будівничим був Омелян Косович, а солтисом села — Гринько Безкоровайний. Церковний комітет очолював на той час Іван Федечко. Також у записці є список усіх членів комітету будови.

“Звичайно, це були шановані люди, про яких має пам’ятати село. Завдяки цій знахідці, хтось знайде там, мабуть, і своїх родичів”, — зазначено в публікації.

Фото: Козівський форум / Facebook

Фото: Козівський форум / Facebook

Фото: Козівський форум / Facebook

Нагадаємо, у липні-серпні має вийти комікс, присвячений українським військовим. Книга на 24 сторінки називатиметься “Іду на штурм” та розповідатиме про будні бійців 3 ОШБр.

Колишній учитель праці з Покровська у Донецькій області отримав нагрудний знак “Золотий хрест” від головнокомандувача ЗСУ. Руслан Циганок з побратимами прийняв бій, хоча усі вони були пораненими й ризикували опинитись в оточенні.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *