Вбивство баскетболіста – у Німеччині затримали нападника на українського баскетболіста Володимира Єрмаков

Фото: ФБУ | 17-річний Володимир Єрмаков грав за команду з Дюссельдорфа

На баскетболістів Володимира Єрмакова та його друга Артема Козаченка напала група підлітків з ножами. Ймовірно, через національність.

Related video

Міністерство закордонних справ України взяло на особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста в Німеччині. Про це у Facebook написав речник МЗС України Олег Ніколенко.

“Генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен. Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності”, — заявив Ніколенко.

За його словами, поліція вже затримала нападника. Тривають слідчі дії.

Крім того, на контролі українського консульства лікування іншого постраждалого українця. Йому надають необхідну медичну допомогу в лікарні Ессена. Його стан стабільний, загроз життю немає.

Ввечері 12 лютого Федерація баскетболу України міста Києва повідомила, що на українця Володимира Єрмакова та його друга Артема Козаченка у німецькому Дюссельдорфі напали невідомі з ножем. Це сталося напередодні чергового матчу на юних баскетболістів. За попередньою інформацією, нападники — 8 молодих людей арабської зовнішності. Лікарі не змогли врятувати 17-річного Володимра Єрмакова.

17-річний українець отримав ножові поранення під час суперечки на вокзалі в Обергаузені (місто в адміністративному районі Дюссельдорфа — ред.) з групою підлітків. Про це пише німецьке видання Rheinische Post. За даними прокуратури та поліції, словесна перепалка виникла між двома групами молоді на автобусній зупинці.

Володимир Єрмаков лише в липні 2023 року переїхав до Дюссельдорфа. Разом з Артемом Козаченко грав за місцеву молодіжну команду “ART Giants” (U-19). Раніше Єрмаков займався баскетболом у Києві і грав у дитячих командах “Тейваз” і “5T.E.A.M.-ДЮСШ-12”. У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.

Важливо Гравця збірної України з баскетболу зарізав 15-річний німецький школяр: подробиці, — Bild

Нагадаємо, колишній футболіст луцького клубу “Волинь” Роман Годований загинув під час виконання бойового завдання внаслідок вибуху російського снаряда. Він служив у 33-й ОМБр. Після того як по його підрозділу відкрили вогонь із танка, бійці спробували сховатися в посадці, але зачепили розтяжку.

9 січня на Запорізькому напрямку загинув футбольний суддя Володимир Безборотько. Він працював у Асоціації футболу Чернівецької області, зробив значний внесок у популяризацію дитячо-юнацького футболу Буковини.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *