У Львові другий день проходить форум опозиції РФ: що кажуть СБУ та мер міста (фото, відео)

Фото: "24 Канал" | Російські опозиціонери

Учасники заходу ухвалили резолюцію, в якій розкритикували режим Путіна та підтримали українську Формулу миру.

Related video

У Львові 23 травня відбувся другий день форуму так званої російської опозиції. Серед його учасників були такі відомі політичні діячі РФ, як Михайло Ходорковський, Гаррі Каспаров, Марк Фейгін, Віктор Шендерович та інші маловідомі представники російського політикуму. Фокус зібрав все, що відомо про форум.

На форумі були присутніми понад 40 учасників від провідних опозиційних об’єднань, повідомив у соцмережі X галерист Марат Гельман. За його відомостями, у роботі брали участь представники всіх трьох добровольчих батальйонів, що воювали на боці України, також були представники Офісу Президента України та Верховної Ради.

Міський голова Андрій Садовий повідомив, що вже відправив запит у відповідні органи через проведення заходу за участі росіян.

“Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт? Запит у відповідні органи вже відправив.

Російський опозиціонер розповів про враження від форуму

У свою чергу, факт проведення “Форуму вільної Росії” у Львові підтвердив один із його співорганізаторів, колишній депутат Держдуми РФ Ілля Поньомарьов.

На своїй сторінці у соцмережі він зазначив, що форм відбувся за участі представників української влади та представників добровольчих батальйонів росіян, які воюють у складі ЗСУ.

“Львівський форум російської опозиції пройшов на найвищому рівні. Від провідних опозиційних об’єднань взяли участь понад 40 учасників. У роботі взяли участь представники всіх трьох добровольчих батальйонів. Були також представники Офісу президента України та Верховної Ради”, — йдеться в повідомленні.

Також Пономарьов опублікував відео виступу радника голови Офісу президента Михайла Подоляка на відкритті Форуму. При цьому сам Подоляк про участь у Форумі на своїх сторінках не повідомляв.

Подоляк на форумі російської опозиції Виступ Пороляка на форумі російської опозиції Учасники форуму ухвалили постанову з критикою Путіна

Крім того, учасники заходу ухвалили постанову антипутінського та антивоєнного змісту, зокрема, підтримали формулу миру, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським та покарання військових злочинців і справедливе відшкодування шкоди, завданої Україні військовими діями, а також закликали до повалення путінського режиму. Інформації про точне місце проведення заходу немає.

Влада та силові відомства Львова не знали про проведення форуму

Журналісти порталу Zahid.net повідомили, що звернулися за коментарем до СБУ Львівщини. У відповіді йдеться, що не мають інформації про згаданий захід. Крім того, у Львівській ОВА зазначили, що не мали інформації про згаданий захід.

Російська опозиція може бути лише у форматі опору, — нардеп

Свою точку зору щодо скандального заходу у Львові сказав депутат ВР Олег Дунда, який був присутній на форумі. Він написав, що форум російської опозиції може бути “лише у форматі форуму російського опору, збройного опору, все інше — на сміттєзвалище”.

“Але збройний опір – це не лише боротьба з автоматом в руках у складі РДК, ЛСР та партизанських загонах. І в черговий раз повторю — всі представники російського опору і поневолених народів, у тому числі і російського, мають об’єднатись і боротись за себе. Допомагаючи собі, вони допоможуть і нам скоріше перемогти, знищити імперію та зберегти життя наших захисників”, — вважає Дунда.

19 лютого стало відомо, що дружина вбитого російського опозиціонера Олексія Навального Юлія Навальна заявила, що продовжить справу свого чоловіка та закликала росіян “боротися з режимом”.

Також Фокус писав, що перша леді України Олена Зеленська відмовилася брати участь у зустрічах і сідати поруч з Юлією Навальною.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *