Еволюція пакувальних матеріалів: Типи пакетів та їх застосування

Історія розвитку пакувальних матеріалів

Багато істориків зазначають, що за розвитком цивілізації можна стежити через призму вдосконалення упаковки. Приблизно 7 тисяч років тому люди відкрили для себе випалення глини. Крім цього, існували листя тростини та звірячі шкури.

Не заглиблюватимемося настільки сильно. До того як було налагоджено виробництво пакетів з синтетичних матеріалів, упаковкою служили кульки з целюлози. Найчастіше вони використовувалися виключно для транспортування покупок. Подібна упаковка не відрізнялася зручністю, а тим паче практичністю.

Перший патент на поліетиленовий кульок затверджений у 1965 році. Можна сказати, що історія виготовлення пакетів синтетичних починається звідти. З того часу кульки виробляються мільярдними тиражами, а їхні види та типи покривають буквально всі потреби людства.

Сучасні вимоги до упаковки різних товарів

Стандарти якості упаковки зараз задають високу планку:

  • забезпечити належну герметизацію, щоб волога не впливала на продукти, наприклад;
  • виключити вплив сонячних променів;
  • гарантувати міцність та довговічність для безпеки товару;
  • забезпечити упаковку необхідними властивостями, які стануть у нагоді під запити бізнесу.

Сучасний виробник пакетів також запропонує привабливий зовнішній вигляд, що необхідно для маркетингових цілей.

Види пакетів: банан, петля, майка, мішки

Різні типи пакетів призначені для конкретних цілей:

  • Банан.

Названий через характерну форму вирубних ручок. Сама форма – прямокутна, що дозволяє зображати будь-які зображення.

Пакет банан – іміджева упаковка, що привертає увагу. Використовується на виставках, презентаціях, є упаковкою для дорогих покупок.

  • Петля.

Не менш презентабельна упаковка, якою характерні ще практичність та надійність.

Петлею названо за рахунок петлевих ручок. З головних переваг виділимо довговічність, міцність, практичність, а також універсальність у використанні.

  • Майка.

Виробництво пакетів майка займає більшу половину всіх замовлень. Нічого дивного, адже вони використовуються повсюдно: упаковка продуктів харчування, сортування, зберігання, транспортування.

Еволюція пакувальних матеріалів: Типи пакетів та їх застосування

Переваги та недоліки кожного типу упаковки

Всі типи пакетів призначені для певних завдань. Наприклад, майка – гарна для упаковки, зберігання та транспортування, пакет банан та петля – це іміджеві кульки, поліетиленові мішки призначені для різного сміття через свою міцність.

Говорити про мінуси певних видів недоцільно, оскільки кожен із них виконує свою функцію.

Пластик – це те, із чого робляться пакети. Сучасні масштаби виробництва здатні запропонувати мільйони тонн упаковки. Не дивно, що людство вже наближається до екологічної катастрофи. Проте за відповідального споживання та грамотної утилізації проблеми забруднення можна уникнути.

Еволюція пакувальних матеріалів: Типи пакетів та їх застосування

Як вибрати відповідний тип пакета для різних цілей?

У цьому випадку краще довіритися професіоналам. Виготовлення пакетів – процес технічно складний, тому результат повністю залежить від використання сировини, застосування технологічного обладнання, знання технологій.

Торгова марка МПАК – це високі стандарти якості упаковки за доступною ціною. Фахівці знають буквально все про поліетиленову упаковку, тому запропонують найкращі рішення саме для вашого бізнесу.

Довіряйте виготовлення брендованої упаковки професіоналам, адже виробництво поліетиленових пакетів – це можливість привернути увагу потенційних клієнтів до ваших послуг чи товарів.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *