Найпоширеніші помилки, які можуть стати фатальними при влаштуванні на роботу

Після розсилки резюме лунає заповітний дзвінок і вас запрошують на співбесіду. Можливо, у компанію вашої мрії. Як уникнути помилок? Є низка нескладних порад, які підкажуть, що категорично не можна робити на співбесіді. Давайте уявимо, що ви відправляєте резюме на вакансію — робота програмістом без досвіду, це змусить вас зрозуміти дані нами рекомендації, інформує Ukr.Media.

Корисні рекомендації

  • Потенційний роботодавець спирається на вашу поведінку, коли ставить запитання про вашу кар'єру. У жодному разі не можна скаржитися на попередню роботу, концентруватися на негативі, нарікати на важке життя. Не можна також переказувати на співбесіді офісні плітки. Та й офіційну інформацію про попереднього роботодавця варто подавати дозовано, адже вона може бути конфіденційною.
  • Друге правило — роботодавця цікавить досвід та професійні знання, тому не варто заглиблюватися у розповіді про особисте життя, згадувати несуттєві подробиці. Якщо роботодавець запитує про приклади успіху, досягнення або, навпаки, про конфлікти, ваші відповіді повинні стосуватися тільки професійної діяльності.
  • Не відмовчуйте. Ніщо так не дратує рекрутера, як людина, яку неможливо розговорити. Проте, зайва балакучість — це ще одна поширена помилка претендентів.
    У розмові з рекрутером краще уникати фамільярності, інтернет-сленгу, жаргонізмів, «вуличних» слів. Вони справляють гнітюче враження.
  • Уникайте хвастощів і акценту на своєму «я». Деякі претенденти у своєму прагненні справити позитивне враження так напирають на «я», що іноді здається, ніби на їхніх плечах трималася попередня компанія. Але більшість роботодавців хочуть бачити у своїх лавах командного гравця, а не вискочку. Не забувайте про це.
  • Не брешіть і не прикрашайте. Досвідчений рекрутер легко впіймає вас на брехні. Краще якщо на відповіді рекрутера ви відповідатимете конкретними прикладами з практики.
  • Не перегинайте ціпок у демонстрації своєї мотивованості. Фрази "Мені дуже потрібна робота", "Я давно сиджу без грошей" відштовхнуть роботодавця. Просивні інтонації або запобігливий тон неприпустимі на співбесіді.
  • Навіть якщо у вас вражаючий досвід роботи, а веде співбесіду з вами молодий рекрутер-початківець, необхідно виявляти повагу і уникати поблажливості до інтерв'юера. Будь-які, зокрема незручні питання, варто приймати шанобливо і без роздратування.
  • Не ставте питання про зарплату, але будьте готові озвучити суму, на яку розраховуєте.
  • Нічого складного у перерахованих вище правилах немає. Головне не допускати банальних помилок.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю любов'ю

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *