Топ помилки у резюме, які можуть відлякувати роботодавця

Скласти ефективне резюме може бути викликом, адже існує безліч нюансів, на які рекрутери звертають увагу, а претенденти часто їх ігнорують. Ми вивчили основні моменти у резюме, які можуть викликати підозру у потенційного роботодавця або змусити його замислитися, чи варто наймати такого кандидата, інформує Ukr.Media.

У вас немає завершених проєктів

Якщо ви претендуєте на високу посаду в новій компанії, де передбачено керівництво командою, рекрутери звертатимуть увагу на ваш кар'єрний ріст на попередніх місцях роботи. Тривала робота на одній і тій же позиції може викликати питання у HR-спеціаліста: чому не було підвищень? Будьте готові аргументовано відповісти на це питання. Якщо ваші аргументи будуть переконливими, сумніви рекрутера зникнуть.

Хобі не доречно

Більшість сучасних великих компаній підтримують ідею, що у співробітника повинен бути вільний час для особистих захоплень. Однак, коли ви влаштовуєтеся на роботу, краще не розповідати про свої хобі, якщо вони не пов'язані з вашою майбутньою роботою. Це особливо актуально, якщо ви претендуєте на високу посаду з великою відповідальністю.

Ви не виявляєте ініціативу

Фраза «Дайте завдання, і я його виконаю» може виглядати занадто загальною. Додайте конкретику: опишіть завдання, які ви виконували на попередньому місці роботи, та наведіть приклади успішних проєктів, які ви ініціювали. За узагальненими фразами рекрутер може побачити відсутність ініціативи або здатності до самостійного рішення завдань.

Ви думаєте надто стандартно

Сьогодні недостатньо бути лише виконавцем — важливо вміти мислити нестандартно. Саме тому високо цінуються молоді співробітники, які можуть принести свіжий погляд у роботу компанії. Не соромтеся вказувати в резюме свій творчий підхід до завдань. Фраза на кшталт «творчо підходжу до виконання завдань» може зацікавити рекрутера. Проте будьте готові аргументувати цей підхід на співбесіді.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *