Тренінги та курси IT рекрутерства

Тренінги та курси IT рекрутерства
Тренінги та курси IT рекрутерства

Рекрутер, рекрутинг, – начебто сучасні та модні слова. На думку приходить цікава робота, гарна зарплатня… Зараз ці поняття увійшли в наше життя, як міксер чи кавоварка. Хоча колись слово рекрут означало людину, що була завербована на службу в армію. Насправді саме звідти й починається історія сучасного рекрутерства, історія людей що займаються пошуком та найманням на роботу інших фахівців. Коротко про те, як отримати можливість стати такою людиною. Зараз існує безліч професійних курсів, що допоможуть опанувати нову професію та стати рекрутером з нуля (https://www.evotalents.school/it-recruitment/). Звичайно, спочатку треба здобути вищу освіту, мати хоча б мінімальні навички спілкування з людьми та загальне уявлення про професію. Якщо ми говоримо про тему IT рекрутинга, то тут ще знадобиться заглиблення у сферу інформаційних технологій, адже рекрутер та кандидат повинні розуміти один одного, спілкуватись однією мовою, знати професійний лексикон, розрізняти мови програмування та специфіку окремих спеціальностей в IT.

IT для новачків

Зараз кілька слів про ту роботу та процеси, з якими зіштовхнеться майбутній рекрутер.

Що потрібно знати та робити?

  1. Добре розбиратися в програмах та платформах, за допомогою яких здійснюється пошук кандидатів. Це допоможе пришвидшити пошук та не пропустити потрібного фахівця серед безлічі кандидатів.
  1. Мати аналітичні здібності. Потрібно вивчати велику кількість резюме, проводити їх сортування та аналіз, щоб на наступному етапі визначити тих кандидатів, що підійдуть роботодавцю по більшості параметрів.
  1. Вміти спілкуватись, складати тексти та вести листування. При першому контакті з кандидатом потрібно презентувати себе як фахівця та компанію на яку працюєте. Це надасть шанс на гарну співпрацю в майбутньому. Також потрібно писати рекламні тексти про вакансію та розміщувати їх на порталах.
  1. Мати соціальні навички. Такі як комунікабельність, емпатія, вміння знайти спільну мову зі співрозмовником та багато інших. Рекрутер окрім відбору кандидатів проводить з ними співбесіди. Тому діалог, що відбудеться там, напряму вплине на результат співпраці.

До того ж рекрутер має бути непоганим психологом, вміти працювати над кількома завданнями одночасно, бути спрямованим на результат та наполегливо до нього йти, закриваючи вакансію за вакансією. Додамо сюди ще обов’язкове знання сфери інформаційних технологій, про що ми говорили вище.

IT рекрутинг

Чим відрізняється рекрутинг в IT від звичайного? Він мало відрізняється за переліком процесів, але сильно за динамікою. Сфера IT не стоїть на місці, всередині неї існує велика конкуренція та попит на кадри. Особливо, коли ми говоримо про рідкісних або висококваліфікованих спеціалістів. Завдання рекрутера не тільки знайти фахівця, що інколи буває дуже важко, а й вмовити його прийняти саме вашу пропозицію. Звучить просто, а насправді це бува, майже неможливо. Тому кожна хвилина роздумів може бути вирішальною, кожне слово рекрутера може вплинути на рішення кандидата, а кожна неправильно зрозуміла емоція може призвести до фатального результату.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *