“Зусилля задля розкоші призводять до злиднів”: Про що нагадують тюльпани

Весна — час дарувати тюльпани. Квіти красиві, яскраві, вони символізують радість та любов. Здоров'я та сімейне щастя, інформує Ukr.Media.

У Персії бутон тюльпана прикріплювали до шапки для захисту від псування. Вважалося, що тюльпан зберігає від злих сил.

Але ще тюльпани нагадують про шкоду розкоші та легких грошей. Ось скільки коштує тюльпан? Цибулина тюльпана? Зовсім недорого. А в Голландії у 17 столітті за цибулину тюльпана мірошник віддав млин, фермер — ферму, а якийсь городянин — свій кам'яний будинок.

Це було за часів тюльпаноманії. Люди прямо збожеволіли на тюльпанах і продавали цибулини колекційних квітів за величезні гроші. А потім продавали навіть не цибулини, а майбутні цибулини, які мають зрости. Ф'ючерси на тюльпани.

І ціна однієї цибулини строкатого тюльпана сягала восьмисот грамів чистого золота.

Багато хто вклав у тюльпани всі свої гроші. І все майно. Це було як у дев'яності з акціями, — потім ринок звалився. І розорилася величезна кількість людей.

З розкішшю завжди так буває: те, що здавалося таким важливим і потрібним, втрачає свій сенс та ціну. І величезні зусилля заради покупки, наприклад, шуби, обертаються розчаруванням та втратами. Шуби перестають носити. А борги залишаються…

Потім були ще "гладіолусова лихоманка" і "гіацинтове божевілля", — і теж все скінчилося як з тюльпанами.

Все розкішне втрачає свою ціну. І величезні жертви, величезні зусилля задля розкоші призводять до злиднів. А пошук легких грошей через спекуляції — теж справа ризикована. Можна все втратити.

Ось про що нагадують скромні та веселі квіти-тюльпани. Все змінюється швидко. Гроші, розкіш, багатство — все минає. І людина як квітка сходить і опадає. І краще радіти сонцю та життю. І дарувати тюльпани коханим.

Якщо щось й треба цінувати, то це життя та кохання. Ось про що нагадують тюльпани.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *